Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi brownie

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 13 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 13 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

2 darab tojás (M-es)
100 ml víz
100 ml napraforgóolaj

Díszítéshez:

kb. 13 hurkapálcika
150 g porcukor
1 darab tojásfehérje (M-es)
zöld ételszínezék
Dr. Oetker Dekorok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát (a dobozban található) a leírás alapján összeállítjuk, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A brownie-t a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kivesszük, hosszában elfelezzük, és mindkét felet háromszögekre vágjuk (a rövid oldala kb. 6 cm).

Díszítés:
Minden brownie-ba 1-1 hurkapálcát szúrunk. A tojásfehérjét a cukorral és az ételszínezékkel habosra keverjük (addig keverjük, míg a cukor el nem olvad) és mélyhűtő tasakba tesszük. Egy kis csücsköt levágunk, és a brownie-ra nyomjuk, majd tetszés szerinti dekor cukrokkal díszítjük.
A Karácsonyi brownie receptje 13 szelet sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!