Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós pálcikák

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 50 darab

Hozzávalók

kb. 50 darab elkészítéséhez

A tojásfehérje-masszához:

1 db tojásfehérje (M-es méretű tojásból)
75 g porcukor
1 csipet só
100 g darált dió

A díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Diós pálcikák hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180°C ( (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C ( (előmelegítve)

Elkészítés:

A marcipánt kis kockákra daraboljuk és keverőtálba tesszük. A többi hozzávalót is hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) jól összekeverjük. A masszát kis adagokban egy deszkán hengerekké formázzuk (Ø 1 cm), melyekből egyenként kb. 5 cm hosszú rudakat vágunk. A rudakat a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Sütési idő: kb. 10 - 12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pálcikákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tortabevonót a tasakon található elkészítési javaslat alapján felolvasztjuk. A Diós pálcikák sütemények végeit ferdén a mázba mártjuk, kissé lecsöpögtetjük és sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.

Tippek:

A megsütni kívánt még folyékony mázas masszát darált dióval megszórjuk és hagyjuk megszilárdulni.
Legjobb, ha a Diós pálcikák süteményt jól záró dobozban, hűvös és száraz helyen tároljuk (kb. két hét, idővel a sütemény puhább lesz).
Diós pálcikák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!