Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós kókuszcsók

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 80 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 80 darab elkészítéséhez

Sütőlemezhez:

sütőpapír

Tésztához:

4 darab tojásfehérje (M-es méretű)
150 g cukor
65 g zsírszegény túró
4 csepp keserűmandula-aroma
200 g kókuszreszelék

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 170 °C
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C

Elkészítés:

Tészta:
A tojásfehérjéket keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. A cukrot és a vanillincukrot közben apránként hozzáadjuk. Az áttört túrót és a keserűmandula-aromát belekeverjük, majd végezetül a kókuszreszeléket is hozzáforgatjuk. A masszából 2 teáskanál segítségével a sütőlemezre, egymástól kellő távolságban kis halmokat rakunk. A sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-16 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kókuszcsókokat sütőpapírral együtt, rácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tortabevonót, a tasakon lévő utasítás szerint, felolvasztjuk és a kihűlt kókuszcsókok felére rácsorgatjuk. A csokoládét hagyjuk megszilárdulni, majd jól záródó dobozban tároljuk a kókuszcsókokat.

Tippek:

A kókuszcsókok sütés után még puhák. Tojásfehérjéből készültek, ezért hűlés közben fognak teljesen megszilárdulni.
A tojásfehérje keményre veréséhez egy csepp tojássárgája sem kerülhet a keverőtálba, és a habverőnek is teljesen zsírmentesnek kell lennie.
Ízlés szerint a csokoládés díszítést el is hagyhatjuk.
Túrós kókuszcsók

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!