Tészta-szemek Halloween-ra
Hozzávalók
A tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felsősütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A leveles tésztából 15 darab kb. egyenlő nagyságú négyzetet vágunk.
Minden négyzetlapot a szélétől számított fél cm-re körben bevágunk úgy, hogy két szemközti sarkot ne vágjuk át teljesen.A két elvágott sarok felőli külső keretet mindkét oldalról ellentétesen áthajtjuk úgy, hogy egy rombuszformát kapjunk. A rombuszokat a sütőtepsibe helyezzük, és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
Vágjuk ketté az olívabogyókat. A tejfölt egy teáskanál segítségével keverjük krémesre, majd a tészták által kialakított nyílásba tegyünk egy-egy teáskanállal. Egy-egy fél olívabogyót erre, mint egy „szemet” helyezzünk bele.
Tészta-szemek Halloween-ra
Hozzávalók
kb. 15 darab elkészítéséhez
A tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felsősütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A leveles tésztából 15 darab kb. egyenlő nagyságú négyzetet vágunk.
Minden négyzetlapot a szélétől számított fél cm-re körben bevágunk úgy, hogy két szemközti sarkot ne vágjuk át teljesen.A két elvágott sarok felőli külső keretet mindkét oldalról ellentétesen áthajtjuk úgy, hogy egy rombuszformát kapjunk. A rombuszokat a sütőtepsibe helyezzük, és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
Vágjuk ketté az olívabogyókat. A tejfölt egy teáskanál segítségével keverjük krémesre, majd a tészták által kialakított nyílásba tegyünk egy-egy teáskanállal. Egy-egy fél olívabogyót erre, mint egy „szemet” helyezzünk bele.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?