Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Céklás-étcsokis muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Céklás-étcsokis muffin

1 közepes cékla (tisztítás után mérve 20 dkg)
1 tojás
11 ek. cukor
12,5 dkg margarin
15 ek. liszt
2,5 dl tej
4 dkg étcsoki
2 dkg margarin a forma kikenéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A céklát alaposan megtisztítjuk, a gyökeres és a száras végét levágjuk.
Bő vízben, fedő alatt puhára főzzük. (Nekem ez kb. 1 óra volt.)
A vizet leöntve hagyjuk kihűlni, majd a héját levágjuk.
A céklát kisebb darabokra törjük (én egy krumpli törővel végeztem ezt a műveletet) vagy apróra vágjuk.
A sütőt előmelegítjük. A muffin formát kikenjük margarinnal.
A csokit késsel apróra daraboljuk.

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk és belekeverjük a sütőport.
A tojást a cukorral és a margarinnal habosra kavarjuk.
A két részt összeforgatjuk. A tejet fokozatosan adagolva sűrű masszává keverjük.
Beleöntjük a céklát, majd a csoki darabokat és jól összekeverjük.
A masszát egyenletesen elosztjuk a muffin sütő 12 mélyedésében.
160 fokon 25 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk kihűlni, mert a csoki még folyik, mikor kiemeljük a sütőből.

Tálalás

Porcukorral meghintve kínáljuk.
12 db muffin lett belőle.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.
Céklás-étcsokis muffin Céklás-étcsokis muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
79 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!