Erdei gyümölcsös Trifle
Hozzávalók
Piskóta 18 cm tortaformàhoz:
Krèm:
Tejszìn rèteg:
Gyümölcsrèteg:
Csokiszósz:
Elkészítés
Piskóta
A kis tortaformàt sütőpapìrral bèleljük ki.
A kisült piskótàt hagyjuk kihűlni.
Csokiszósz
Ezzel locsoljuk meg a kihűlt kockàra vàgott piskótàt.
Gyümölcs rèteg
A többi friss gyümölcsöt megmossuk feldaraboljuk, ha kell.
Krèm
Akkor jó, mikor 130 fokos, ha nem tudjuk megmèrni a kèpződő buborèkok a tetejèn 20 ft-os nagysàgúak legyenek.
Ekkor a folytonosan kevert tojàsfehèrje habhoz csorgatjuk a felèt, ezzel leforràzzuk.
A többi szirupot ugyanìgy a különvàlasztott sàrgàjàhoz keverjük.
A mascarponèhoz keverjük mindkèt tojàsos krèmet ès 1 ek citromlèt.
Tejszìnhab
Összeàllìtàs
Erre a mascarpone krèm fele kerül majd a friss gyümölcsök ( tegyünk fèlre pàr szemet dìszìtèshez) ès meglocsolva a felfőzött gyümölcsöt.
Erre ràtesszük a maradèk mascarpone krèmet.
Majd a csokis piskóta màsik felèt erre rètegezzük a tejszìnhabot .
A tetejèt friss gyümölccsel dìszìtjük.
Fogyasztàs előtt hűtőben pàr óràt èrleljük.
Erdei gyümölcsös Trifle
Hozzávalók
Piskóta 18 cm tortaformàhoz:
Krèm:
Gyümölcsrèteg:
Csokiszósz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Piskóta
A kis tortaformàt sütőpapìrral bèleljük ki.
A kisült piskótàt hagyjuk kihűlni.
Csokiszósz
Ezzel locsoljuk meg a kihűlt kockàra vàgott piskótàt.
Gyümölcs rèteg
A többi friss gyümölcsöt megmossuk feldaraboljuk, ha kell.
Krèm
Akkor jó, mikor 130 fokos, ha nem tudjuk megmèrni a kèpződő buborèkok a tetejèn 20 ft-os nagysàgúak legyenek.
Ekkor a folytonosan kevert tojàsfehèrje habhoz csorgatjuk a felèt, ezzel leforràzzuk.
A többi szirupot ugyanìgy a különvàlasztott sàrgàjàhoz keverjük.
A mascarponèhoz keverjük mindkèt tojàsos krèmet ès 1 ek citromlèt.
Tejszìnhab
Összeàllìtàs
Erre a mascarpone krèm fele kerül majd a friss gyümölcsök ( tegyünk fèlre pàr szemet dìszìtèshez) ès meglocsolva a felfőzött gyümölcsöt.
Erre ràtesszük a maradèk mascarpone krèmet.
Majd a csokis piskóta màsik felèt erre rètegezzük a tejszìnhabot .
A tetejèt friss gyümölccsel dìszìtjük.
Fogyasztàs előtt hűtőben pàr óràt èrleljük.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?