Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti nyuszi sütemény

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

125 g vaj vagy margarin
100 g porcukor
1 darab tojás (M-es)
1 csipet só
200 g búzaliszt
100 g őrölt mandula
1 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Sütőpapírral béleljük ki a tepsit és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton verjük fel.
Fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot. Keverjük bele a tojást kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton, amíg a keverék besűrűsödik. Röviden keverjük bele a lisztet, a mandulát és a tejet közepes sebességen.

Tegyük a tésztát egy csillag végű díszítőfejjel ellátott habzsákba (Ø kb. 11 mm). Kb. 12 kör alakú tésztát (Ø 6-7 cm) nyomjunk a sütőpapírra (ez lesz a nyuszi feje), majd minden tésztára 2 darab kb. 5 cm hosszú tésztát nyomjunk fülnek. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tegyük a nyuszi süteményeket a sütőpapírral együtt egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
Ragasszunk a húsvéti nyuszikra cukormázzal a cukorszemeket és cukormázzal nyomjunk egy kis pöttyöt az orrhoz.

Tippek:

Színes(piros) cukordrazséval készíthetünk piros szemű nyuszikat is.
A húsvéti nyuszisütik kb. 2 hétig eltarthatók szorosan lezárt dobozokban.
A tészta alkalmas a süteménypréselésre is.
Húsvéti nyuszi sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!