Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zöldcitromos-tejfölös tekercs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (40 x 30 cm):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

4 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
80 g cukor
80 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

1 pohár 20%-os tejföl (150 g-os)
100 ml zöldcitromlé
80 g porcukor
400 ml hideg habtejszín

Tetejére:

250 ml hideg habtejszín
1 evőkanál porcukor

Díszítéshez:

kb. 1 teáskanál porcukor
zöld ételszínezék
néhány cukortojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük, közben a papírt a tepsi nyitott oldalán peremmé hajtogatjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot és a vanillincukrot, majd további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és a legalacsonyabb fokozaton röviden belekeverjük. A tésztát egyenletesen elkenjük a tepsiben, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A piskótalapot cukorral megszórt sütőpapírra borítjuk, és az eredeti sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A tejfölt összekeverjük a zöldcitromlével és a porcukorral. A tejszínt keményre felverjük, majd hozzáadjuk a tejfölös keveréket és a zselatinfix-et és alaposan átkeverjük.
A sütőpapírt lehúzzuk a piskótalap aljáról, és egyenletesen elkenjük rajta a tölteléket. A krémet kb. 20 percig állni hagyjuk, majd a piskótalapot a hosszanti oldaláról feltekerjük. A tekercset legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Tetejére:
A tejszínt a porcukorral keményre felverjük, és bekenjük vele a tekercset.

Díszítés:
A marcipánt összegyúrjuk a porcukorral, és ételszínezékkel zöldre színezzük. Kis darabokra formázzuk, és adagonként szűrőn átnyomkodjuk úgy, hogy „fű” keletkezzen. A zöldcitromos-tejfölös tekercset marcipánfűvel és színes cukortojásokkal díszítjük.

Tipp:

Díszítés nélkül a tekercs fagyasztható.
A Zöldcitromos-tejfölös tekercs receptje 20 szeletes süteményhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!