Karácsonyi fatörzstorta
Hozzávalók
Piskótatekercs:
A piskóta locsolásához:
Krémhez:
Krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
9 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a vízzel. A fehérjéket habbá verjük, lazán beleforgatjuk a tojássárgás krémbe, majd apránként hozzáadjuk a citromhéjat, citrom szűrt levét és a sütőporos lisztet.
Nagyméretű, zsírozott-lisztezett tepsiben 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 10 perc)
A sütőből kivéve nedves konyharuhára borítjuk, a leendő tekercs két végéből 5-5 cm-es darabot levágunk és félreteszünk. A piskóta többi részét feltekerjük a konyharuhába, így hagyjuk kihűlni.
Az első adag krémhez a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és a kávét gőz fölött, habverővel folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd belemorzsoljuk a félretett tésztavégeket, végül hozzákeverjük a rumot és a diót.
A második adag krémet szintén gőz fölött besűrítjük, ha kihűlt ebből 2 púpozott evőkanálnyit az előbbi töltelékhez keverünk, a többihez hozzáadjuk a frissen facsart narancs szűrt levét és reszelt héját.
A kihűlt piskótát deszkán óvatosan kiterítjük és a belső felét közvetlenül töltés előtt 1,5 dl eszpesszó kávéval és fél dl rummal elkevert ízlés szerinti mennyiségű cukorral meglocsoljuk, a tésztával dúsított krémet a piskótára kenjük és szorosan feltekerjük.
A másik krémmel a rudat bevonjuk, és villával hosszában görbe vonalakat húzunk rá.
A két végéből 5-5 cm-t levágunk és a fatörzs mellé helyezzük.
Fenyőággal, aszparágusszal vagy más örökzölddel díszítjük.
Karácsonyi fatörzstorta
Hozzávalók
Piskótatekercs:
A piskóta locsolásához:
Krémhez:
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
9 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a vízzel. A fehérjéket habbá verjük, lazán beleforgatjuk a tojássárgás krémbe, majd apránként hozzáadjuk a citromhéjat, citrom szűrt levét és a sütőporos lisztet.
Nagyméretű, zsírozott-lisztezett tepsiben 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 10 perc)
A sütőből kivéve nedves konyharuhára borítjuk, a leendő tekercs két végéből 5-5 cm-es darabot levágunk és félreteszünk. A piskóta többi részét feltekerjük a konyharuhába, így hagyjuk kihűlni.
Az első adag krémhez a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és a kávét gőz fölött, habverővel folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd belemorzsoljuk a félretett tésztavégeket, végül hozzákeverjük a rumot és a diót.
A második adag krémet szintén gőz fölött besűrítjük, ha kihűlt ebből 2 púpozott evőkanálnyit az előbbi töltelékhez keverünk, a többihez hozzáadjuk a frissen facsart narancs szűrt levét és reszelt héját.
A kihűlt piskótát deszkán óvatosan kiterítjük és a belső felét közvetlenül töltés előtt 1,5 dl eszpesszó kávéval és fél dl rummal elkevert ízlés szerinti mennyiségű cukorral meglocsoljuk, a tésztával dúsított krémet a piskótára kenjük és szorosan feltekerjük.
A másik krémmel a rudat bevonjuk, és villával hosszában görbe vonalakat húzunk rá.
A két végéből 5-5 cm-t levágunk és a fatörzs mellé helyezzük.
Fenyőággal, aszparágusszal vagy más örökzölddel díszítjük.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?