Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos guba

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-8 adag elkészítéséhez

Magas falú üveg vagy porcelán sütőtálhoz (kb. 20x25 cm, 2-2,5 l űrtartalom):

némi zsiradék

Mákos gubához:

400 g szikkadt tejes kifli (kb. 8 darab)
800 ml tej
150 g darált mák
150 g porcukor

Öntethez:

500 ml tej
2 evőkanál cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kiflit felkarikázzuk, a darált mákot és a porcukrot összekeverjük. A sütőtálat kikenjük zsiradékkal, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Mákos guba:
A tejet a vanília aromával és a citromhéjjal felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. A sütőtál aljába rakunk egy réteg kiflit (kb. az 1/3-át), amelyet alaposan meglocsolunk az ízesített tej kb. 1/3-ával, majd gazdagon megszórjuk a mák-porcukor keverék kb. 1/3-ával. A rétegezést még kétszer megismételjük, majd a sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a mákos gubát megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A mákos gubát sütőtállal együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk langyosra hűlni.

Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.

A mákos gubát langyosan, desszertöntettel meglocsolva tálaljuk.

Tipp:

Ha friss kiflit használunk, karikázzuk fel, helyezzük egy rétegben sütőpapírral bélelt tepsibe, és forró sütőben, pár perc alatt kissé pirítsuk meg.
Mákos guba

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!