Családi kedvencek Airfryerben

A családi receptkönyv legkedvesebb mindennapi süteményei Airfryerben is elkészíthetőek. Süssünk finomakat gyorsan és energiahatékonyan!

Leveles tésztából készült sütemények

A Dr. Oetker friss, sütésre kész leveles tésztája az egyik legpraktikusabb megoldás sietős napokra. Tartsuk be a csomagoláson leírtakat: a hűtőből kivett tésztát felhasználás előtt rövid ideig pihentetni szükséges, ezt a lépést Airfryer esetén se hagyjuk ki! Ezután jöhet a kreatív alkotás: töltsük, ízesítsük, formázzuk kedvünkre, sós és édes leveles sütiket egyaránt süthetünk zöldségestől a mogyorókrémesig. A sütőnk kosarában hagyjunk egy kis helyet a sütemények között, és mindenképpen figyeljünk a receptben megadott töltelék mennyiségére, ne töltsük túl a tésztát, ugyanis könnyen kifolyhat, ráéghet a töltelék. A frissen elkészült süteményt hagyjuk a kihúzott kosárban hűlni, forrón még lágyabb, puhább, így deformálódhat, törhet.

Jön a szezon: az adventi vásár finomságai

Kétségkívül az egyik leghangulatosabb téli program a vásározás, családi kikapcsolódásnak is tökéletes. Szerencsére a kedvenc ételeinkről akkor sem kell lemondanunk, ha épp nincs időnk ellátogatni a közeli rendezvényre, a klasszikus ízeket megidézhetjük otthon, sőt ebben a forró levegős sütőnk is segítségünkre lesz. A langalló rajongóinak villámgyors, „hamis” langallót süthetünk, aminek az alapját a feljebb már említett leveles tészta adja. Kenjük meg fokhagymás Creme VEGA-val, osszunk el rajta kolbászkarikákat, hagymát és sajtot, akárcsak a vásárban.

Vásári fánk otthon, olajszag nélkül? A sütőporos, a kelt és az égetett tésztás fánkok egyaránt alkalmasak Airfryerben sütéshez, természetesen a végeredmény kissé eltér majd attól, mintha bő olajban sütöttük volna, a fánk-élmény viszont garantált. Törekedjünk kisebb méretű fánkok formázására és a kosarat se pakoljuk dugig, hogy egyenletesen tudjanak készre sülni, a sütési idő felénél pedig ne felejtsük el átrendezni, megforgatni a tésztadarabokat. Az Airfryeres fánkok nem teljesen olajmentesek: a sütő kosarába helyezett fánkokat olajjal kenjük le (vagy olajsprayjel fújjuk le), ezzel egyrészről az aranybarna színt és a ropogós külsőt biztosítjuk, másrészről megvédjük a süteményt a kiszáradástól. A sütő kosarába tegyünk Airfryer-sütőpapírt, és erre helyezzük az előkészített, formázott tésztát. Speciális, Airfryerbe helyezhető szilikon fánksütő formát is beszerezhetünk, ami segít megőrizni a fánkok formáját sülés közben.

Hétköznapra gyorsan, finomat!

A villámgyorsan összeállítható „keverem-kavarom” sütemények a hétköznapok hősei. Csak kikeverjük a tésztát, a munka többi részét pedig rábízhatjuk az Airfryerünkre. A Dr. Oetker speciális Airfryer Sütőpor könnyeddé, légiessé varázsolja a tésztánkat, legyen szó muffinokról, minikuglófokról, kisebb méretű kerek sütikről. Ezek a sütemények tökéletesek uzsonnára, kávé mellé, vagy édes reggelihez. Hasonlóan sokoldalúak a kekszek, amelyekből süthetünk édes verziókat például csokicseppekkel, vagy sós változatokat sok-sok sajttal. Egy alap kekszreceptben rengeteg variációs lehetőség rejlik: osszuk három részre a tésztát, az egyikbe gyúrjunk csokicseppeket vagy kis darabokra vágott csokoládét, a másikba aszalt gyümölcsöket, az utolsóba pedig kerülhet egy kis marék durvára vágott olajos mag. Ezzel a praktikával nem csak változatosabbá tesszük a családi kekszes doboz tartalmát, hanem az apró maradékokat is fel tudjuk használni, így semmi sem vész kárba. 

Airfryerben lehet leveles tésztát sütni?
Fánkféléket lehet Airfryerben sütni?
Miért fontos a leveles tészta pihentetése az Airfryerben sütés előtt?
Hogyan készíthetek langallót az Airfryerben?
Miért nem szabad túl sok süteményt tenni az Airfryer kosarába?
Mire jó az Airfryer sütőpapír és a szilikon fánksütő forma?
Lehet-e édes és sós leveles sütit is készíteni az Airfryerben?
Hogyan használjam fel a kekszreceptet több verzióhoz?

KAPCSOLÓDÓ CiKKEK

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!