Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes finomság

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Meggyes finomság

26 dkg finomliszt
15 dkg cukor
4 db tojás
1,2 dl étolaj
1,6 dl natúr joghurt
30 dkg magozott meggy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A cukrot a vaníliás cukorral, a tojássárgájával, az olajjal és a joghurttal összekeverem. Ehhez adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük pici sóval, és óvatosan a lisztes részhez adagoljuk. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, s beleöntjük a tésztát, tetejére pedig rásorakoztatjuk a meggyszemeket (én feleztem).
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig készre sütjük.

Alternatív elkészítés

Kicsit hagyjuk kihűlni, úgy könnyebb szeletelni.
Interneten találtam, de nekünk nagyon ízlett, levettem a családot a lábáról ezzel az egyszerű de annál finomabb süteménnyel.
Meggyes finomság

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
44 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!