
Mogyorókrémes süti szemek



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Mártogatáshoz:
Töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a tésztához szükséges többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy tésztát kapjunk, majd formáljunk belőle golyót. Fedjük le és tegyük a tésztát kb. 30 percre a hűtőszekrénybe.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Formázás:
Formázzunk kb. 4 rudat (30 cm hosszú) a tésztából, vágjuk mindegyiket kb. 16 egyforma méretű darabra, és formázzunk belőle golyókat.
A tojásfehérjét verjük fel villával. Először minden golyót villával mártsunk bele a tojásfehérjébe.
Ezután nyomkodjuk bele a mandulába.
A golyókat a tészta mandulás oldalával lefelé helyezzük a tepsire, és egy keverőkanál nyelével nyomjunk mélyedést mindegyik golyó tetejébe. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a golyókat.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a golyókat a sütőpapírral együtt, tegyük egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Töltés:
Töltsünk meg egy kis fagyasztózacskót mogyorókrémmel, vágjunk le egy kis sarkot, és töltsük ki a mélyedéseket mogyorókrémmel.
Tipp:


Mogyorókrémes süti szemek
Hozzávalók
kb. 64 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Mártogatáshoz:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a tésztához szükséges többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy tésztát kapjunk, majd formáljunk belőle golyót. Fedjük le és tegyük a tésztát kb. 30 percre a hűtőszekrénybe.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Formázás:
Formázzunk kb. 4 rudat (30 cm hosszú) a tésztából, vágjuk mindegyiket kb. 16 egyforma méretű darabra, és formázzunk belőle golyókat.
A tojásfehérjét verjük fel villával. Először minden golyót villával mártsunk bele a tojásfehérjébe.
Ezután nyomkodjuk bele a mandulába.
A golyókat a tészta mandulás oldalával lefelé helyezzük a tepsire, és egy keverőkanál nyelével nyomjunk mélyedést mindegyik golyó tetejébe. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a golyókat.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a golyókat a sütőpapírral együtt, tegyük egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Töltés:
Töltsünk meg egy kis fagyasztózacskót mogyorókrémmel, vágjunk le egy kis sarkot, és töltsük ki a mélyedéseket mogyorókrémmel.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?