Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorókrémes süti szemek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 64 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 64 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

250 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 csipet só
3 darab tojássárgája (M-es)
150 g lágy vaj vagy margarin

Mártogatáshoz:

kb. 2 tojásfehérje (M-es)
kb. 50 g aprított mandula

Töltelékhez:

kb. 80 g szobahőmérsékletű mogyorókrém, pl. Nutella®
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a tésztához szükséges többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy tésztát kapjunk, majd formáljunk belőle golyót. Fedjük le és tegyük a tésztát kb. 30 percre a hűtőszekrénybe.

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Formázás:
Formázzunk kb. 4 rudat (30 cm hosszú) a tésztából, vágjuk mindegyiket kb. 16 egyforma méretű darabra, és formázzunk belőle golyókat.

A tojásfehérjét verjük fel villával. Először minden golyót villával mártsunk bele a tojásfehérjébe.
Ezután nyomkodjuk bele a mandulába.

A golyókat a tészta mandulás oldalával lefelé helyezzük a tepsire, és egy keverőkanál nyelével nyomjunk mélyedést mindegyik golyó tetejébe. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a golyókat.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a golyókat a sütőpapírral együtt, tegyük egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Töltés:
Töltsünk meg egy kis fagyasztózacskót mogyorókrémmel, vágjunk le egy kis sarkot, és töltsük ki a mélyedéseket mogyorókrémmel.

Tipp:

A sütemény szorosan zárt dobozban kb. 2 hétig tárolható.
Mogyorókrémes süti szemek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!