
Narancsos mákos kuglóf



Hozzávalók
Kuglófformához (Ø 22 cm):
Tésztához:
Áztatáshoz:
Cukormázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) verjük simára a vajat vagy margarint. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a narancshéjat (1 teáskanálnyit tegyünk félre) és a sót, addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük bele a túrót, az őrölt mákot és a narancslevet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes fokozaton 2 részletben röviden keverjük a masszához. Simítsuk a tésztát a formába, majd helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Áztatás:
Közvetlenül a sütés után egy hosszú fapálcikával többször szúrkáljuk meg a süteményt, és áztassuk át a narancslével. Ezután még 10 percig hagyjuk állni a formában, majd vegyük ki, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Máz:
Keverjük össze fokozatosan a porcukrot a narancslével, hogy sűrű mázat kapjunk. Kenjük el a kuglóf felületén, és szórjuk meg a maradék narancshéjjal.


Narancsos mákos kuglóf
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kuglófformához (Ø 22 cm):
Tésztához:
Áztatáshoz:
Cukormázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) verjük simára a vajat vagy margarint. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a narancshéjat (1 teáskanálnyit tegyünk félre) és a sót, addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük bele a túrót, az őrölt mákot és a narancslevet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes fokozaton 2 részletben röviden keverjük a masszához. Simítsuk a tésztát a formába, majd helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Áztatás:
Közvetlenül a sütés után egy hosszú fapálcikával többször szúrkáljuk meg a süteményt, és áztassuk át a narancslével. Ezután még 10 percig hagyjuk állni a formában, majd vegyük ki, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Máz:
Keverjük össze fokozatosan a porcukrot a narancslével, hogy sűrű mázat kapjunk. Kenjük el a kuglóf felületén, és szórjuk meg a maradék narancshéjjal.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?