Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos mákos kuglóf

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kuglófformához (Ø 22 cm):

némi zsiradék
némi búzaliszt

Tésztához:

100 g lágy vaj vagy margarin
150 g cukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
250 g félzsíros túró
150 g őrölt mák
4 evőkanál narancslé
275 g búzaliszt

Áztatáshoz:

kb. 6 evőkanál narancslé

Cukormázhoz:

150 g porcukor
2-3 evőkanál narancslé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Kenjük ki és lisztezzük ki a kuglófformát, majd melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) verjük simára a vajat vagy margarint. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a narancshéjat (1 teáskanálnyit tegyünk félre) és a sót, addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük bele a túrót, az őrölt mákot és a narancslevet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes fokozaton 2 részletben röviden keverjük a masszához. Simítsuk a tésztát a formába, majd helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsára.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Áztatás:
Közvetlenül a sütés után egy hosszú fapálcikával többször szúrkáljuk meg a süteményt, és áztassuk át a narancslével. Ezután még 10 percig hagyjuk állni a formában, majd vegyük ki, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.

Máz:
Keverjük össze fokozatosan a porcukrot a narancslével, hogy sűrű mázat kapjunk. Kenjük el a kuglóf felületén, és szórjuk meg a maradék narancshéjjal.
Narancsos mákos kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!