Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínes márvány puding

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

40 g cukor
500 ml tej
40 g cukor
500 ml tej

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tejszínes márvány puding desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Négy nagyobb vagy 6 kisebb pudingformát hideg vízzel kiöblítünk.

Elkészítés:

Tejszínes puding:
Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot fóliával letakarjuk, és félretesszük.

Csokoládé puding:
A csokoládé pudingot a fentiek szerint elkészítjük. A még forró tejszínes pudingot még egyszer átkeverjük. Az előkészített pudingformákat félig megtöltjük a tejszínes pudinggal, majd a csokoládé pudinggal teljesen feltöltjük. A pudingrétegeket egy villával spirálformaszerűen áthúzzuk, úgy, hogy márványos mintázatot kapjunk. Legalább 3-4 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Tálalás előtt a pudingokat óvatosan a formákból kifordítjuk. Ízlés szerint csokoládé forgáccsal díszítjük.

Tippek

Érdemes a pudingokat olyan edényben elkészíteni, amit kizárólag tejes, tejszínes ételek elkészítéséhez használunk, pl. tejforraló.
A márványminta létrehozásához villa helyett evőpálcikát is használhatunk.
A tejszínes márvány puding desszert - miután kihűlt - csokoládés, karamellás öntettel, olvasztott lekvárral, esetleg karamellizált cukorból formált dekorációval díszíthető.
A Fehércsokoládés márvány puding dekoratív desszert, melyet jeles napokon vehetünk elő a recepttárból.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!