Túrókrémes palacsintanyársak
Hozzávalók
Tésztához:
1 darab tojás (M-es)
100 ml 1,5 %-os tej
1 csipet só
50 g búzaliszt
40 g teljes kiőrlésű búzaliszt
kb. 125 ml szénsavas víz
1 evőkanál olaj a sütéshez
Töltelékhez:
250 g zsírszegény túró
20 g 12%-os tejföl
1 tasak (6 g) Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
40 g eritrit (por)
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
A tojást habosra keverjük a tejjel és a sóval, majd hozzászitáljuk a kétféle lisztet. Simára keverjük, felhígítjuk a szódavízzel, majd letakarjuk, és 30 percet pihentetjük.
Egy palacsintasütőt felmelegítünk, az első sütés előtt kikenjük az olajjal. A pihentetett tésztából közepes lángon 4 darab nagyobb méretű palacsintát sütünk.
Töltelék:
A túrót villával összetörjük, és hozzákeverjük a tejfölt, a citromhéjat és az eritritet. A palacsintákat vékonyan megkenjük a krémmel, majd szorosan feltekerjük, és ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A palacsintakarikákat 8 darab kis nyársra felhúzva tálaljuk.
A tojást habosra keverjük a tejjel és a sóval, majd hozzászitáljuk a kétféle lisztet. Simára keverjük, felhígítjuk a szódavízzel, majd letakarjuk, és 30 percet pihentetjük.
Egy palacsintasütőt felmelegítünk, az első sütés előtt kikenjük az olajjal. A pihentetett tésztából közepes lángon 4 darab nagyobb méretű palacsintát sütünk.
Töltelék:
A túrót villával összetörjük, és hozzákeverjük a tejfölt, a citromhéjat és az eritritet. A palacsintákat vékonyan megkenjük a krémmel, majd szorosan feltekerjük, és ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A palacsintakarikákat 8 darab kis nyársra felhúzva tálaljuk.
Tipp:
Ha a pihentetés után a palacsintamassza túlságosan besűrűsödne, öntsünk hozzá kevés szénsavas vizet, és keverjük simára.
Kedvencnek jelölöm
Túrókrémes palacsintanyársak
Hozzávalók
8 adag elkészítéséhez
Tésztához:
1 darab tojás (M-es)
100 ml 1,5 %-os tej
1 csipet só
50 g búzaliszt
40 g teljes kiőrlésű búzaliszt
kb. 125 ml szénsavas víz
1 evőkanál olaj a sütéshez
Töltelékhez:
250 g zsírszegény túró
20 g 12%-os tejföl
1 tasak (6 g) Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
40 g eritrit (por)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
A tojást habosra keverjük a tejjel és a sóval, majd hozzászitáljuk a kétféle lisztet. Simára keverjük, felhígítjuk a szódavízzel, majd letakarjuk, és 30 percet pihentetjük.
Egy palacsintasütőt felmelegítünk, az első sütés előtt kikenjük az olajjal. A pihentetett tésztából közepes lángon 4 darab nagyobb méretű palacsintát sütünk.
Töltelék:
A túrót villával összetörjük, és hozzákeverjük a tejfölt, a citromhéjat és az eritritet. A palacsintákat vékonyan megkenjük a krémmel, majd szorosan feltekerjük, és ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A palacsintakarikákat 8 darab kis nyársra felhúzva tálaljuk.
A tojást habosra keverjük a tejjel és a sóval, majd hozzászitáljuk a kétféle lisztet. Simára keverjük, felhígítjuk a szódavízzel, majd letakarjuk, és 30 percet pihentetjük.
Egy palacsintasütőt felmelegítünk, az első sütés előtt kikenjük az olajjal. A pihentetett tésztából közepes lángon 4 darab nagyobb méretű palacsintát sütünk.
Töltelék:
A túrót villával összetörjük, és hozzákeverjük a tejfölt, a citromhéjat és az eritritet. A palacsintákat vékonyan megkenjük a krémmel, majd szorosan feltekerjük, és ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A palacsintakarikákat 8 darab kis nyársra felhúzva tálaljuk.
Tipp:
Ha a pihentetés után a palacsintamassza túlságosan besűrűsödne, öntsünk hozzá kevés szénsavas vizet, és keverjük simára.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?