Túrós-barackos kocka
Hozzávalók
Tésztához:
36 dkg liszt
16 dkg fagyos vaj
3 dkg cukor
csipet só
1,5 dl tejföl
1,5 dkg élesztő
1 egész tojás
Töltelékhez:
1 kg sárga/kajszi/barack
4 db tojás
18 dkg cukor
1 tasak Dr. Oetker vanillincukor
1 citrom reszelt héja
2,5 dl főzőtejszín
1 dl tej
6 dkg Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
50 dkg félzsíros tehéntúró
2 evőkanál zsemlemorzsa
4 dkg őrölt dió vagy mandula
Forma kenéséhez:
vaj és liszt
Szóráshoz:
porcukor
Elkészítés
Előkészítés
Sütőt 180 fokra előmelegítjük. Barackot megmossuk, felezzük és kimagozzuk.
Elkészítés
A töltelékhez a tojásokat, a kétféle cukrot, citromhéjat és a tejszínt összekeverjük, hozzáadjuk a tejben simára kevert pudingport, és a túróhoz adjuk. Ezután az egészet simára turmixoljuk. A tésztához a lisztet, porcukrot, sót elkeverjük, majd az apróra vagdalt vajjal elmorzsoljuk. A tejfölben elmorzsoljuk az élesztőt, és a liszthez adjuk a tojással együtt és összegyúrjuk. Pihentetés nélkül tepsi nagyságúra nyújtjuk úgy, hogy körbe az oldalán 2-3 cm magas pereme legyen. Tepsit vajjal megkenjük, liszttel megszórjuk és belehelyezzük a tésztát, és villával megszurkáljuk. A zsemlemorzsát összekeverjük a dióval vagy mandulával, egyenletesen a tésztára szórjuk, és az előzőleg előkészített felezett barackokat magházukkal lefelé sorba rakjuk a tésztára. Végül ráöntjük a túrókrémet, és 180 fokon, 75-85 percig, sütőtől függően sütjük. Tepsiben hagyjuk kihűlni, megszórjuk porcukorral és szeleteljük. 23 x 34-es tepsibe sütöttem. Érdemes tűpróbát alkalmazni!
Tálalás
15 szelet.
Tárolás
Hűtőben tároljuk.
Kedvencnek jelölöm
Túrós-barackos kocka
Hozzávalók
Tésztához:
36 dkg liszt
16 dkg fagyos vaj
3 dkg cukor
csipet só
1,5 dl tejföl
1,5 dkg élesztő
1 egész tojás
Töltelékhez:
1 kg sárga/kajszi/barack
4 db tojás
18 dkg cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 citrom reszelt héja
2,5 dl főzőtejszín
1 dl tej
50 dkg félzsíros tehéntúró
2 evőkanál zsemlemorzsa
4 dkg őrölt dió vagy mandula
Forma kenéséhez:
vaj és liszt
Szóráshoz:
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Sütőt 180 fokra előmelegítjük. Barackot megmossuk, felezzük és kimagozzuk.
Elkészítés
A töltelékhez a tojásokat, a kétféle cukrot, citromhéjat és a tejszínt összekeverjük, hozzáadjuk a tejben simára kevert pudingport, és a túróhoz adjuk. Ezután az egészet simára turmixoljuk. A tésztához a lisztet, porcukrot, sót elkeverjük, majd az apróra vagdalt vajjal elmorzsoljuk. A tejfölben elmorzsoljuk az élesztőt, és a liszthez adjuk a tojással együtt és összegyúrjuk. Pihentetés nélkül tepsi nagyságúra nyújtjuk úgy, hogy körbe az oldalán 2-3 cm magas pereme legyen. Tepsit vajjal megkenjük, liszttel megszórjuk és belehelyezzük a tésztát, és villával megszurkáljuk. A zsemlemorzsát összekeverjük a dióval vagy mandulával, egyenletesen a tésztára szórjuk, és az előzőleg előkészített felezett barackokat magházukkal lefelé sorba rakjuk a tésztára. Végül ráöntjük a túrókrémet, és 180 fokon, 75-85 percig, sütőtől függően sütjük. Tepsiben hagyjuk kihűlni, megszórjuk porcukorral és szeleteljük. 23 x 34-es tepsibe sütöttem. Érdemes tűpróbát alkalmazni!
Tálalás
15 szelet.
Tárolás
Hűtőben tároljuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?