Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós lepény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hozzávalók

Kelt Tészta:

30 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
3 dl tej
3 ek cukor
pici só
5 dkg margarin
1 db tojássárga

Túrós töltelék:

70 dkg túró
2 tojássárga
8 ek cukor
2 db közepes főtt, áttört burgonya
1 ek gríz
1 ek rétesliszt
pici só
fahéjas cukor (túró tetejére )
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Kelt tésztát készítünk: a lisztet kimérjük, a tejet a cukorral meglangyítjuk, az élesztőt felfuttatjuk, hozzáadjuk a margarint, a tojássárgát a sót. Lágy tésztát dagasztunk majd meleg helyen kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A túrós töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát kinyújtjuk és belehelyezzük. Ráhalmozzuk a túrós krémet, tetejét megszórjük fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 25-30 percig készre sütjük.
Túrós lepény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!