Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás krém marinált naranccsal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

6 adag elkészítéséhez

Marinált narancshoz:

3 darab nagy narancs
kb. 1 teáskanál cukor
2 evőkanál narancslikőr

Krémhez:

200 ml hideg tej
100 ml hideg habtejszín

Kis fenyőkhöz:

kb. 50 g fehércsokis tortabevonó
tetszés szerint Dr. Oetker Dekor cukor

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Marinált narancs:
A narancsot meghámozzuk, közben eltávolítjuk a fehér héját, és kivágjuk a gyümölcshús filéket. Néhányat félreteszünk díszítésnek, a többit elfelezzük. A filédarabokat cukorral és narancslikőrrel marináljuk, és desszertpoharakba töltjük.

Krémhez:
A magas falú keverőtálba a kimért tejet és tejszínt beleöntjük, majd hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton felverjük. A krémet elosztjuk a narancsfiléken, majd legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Kis fenyők:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és gőz fölött alacsony hőfokon megolvasztjuk, majd kis mélyhűtő tasakba töltjük, és lezárjuk. Egy kis csücsköt levágunk, és kis fenyőket nyomunk a sütőpapírra. Dekor cukorral megszórjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt a desszertet narancsfilékkel és kis fenyőkkel díszítjük.

Tipp:

Narancslikőr helyett használhatunk a marináláshoz csak narancslevet is.
A Vaníliás krém marinált naranccsal alkoholtartalmú, ünnepi jellegű, pudingos pohárkrém desszert jeles alkalmakra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
46 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!