Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás krém marinált naranccsal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

6 adag elkészítéséhez

Marinált narancshoz:

3 darab nagy narancs
kb. 1 teáskanál cukor
2 evőkanál narancslikőr

Krémhez:

200 ml hideg tej
100 ml hideg habtejszín

Kis fenyőkhöz:

kb. 50 g fehércsokis tortabevonó
tetszés szerint Dr. Oetker Dekor cukor

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Marinált narancs:
A narancsot meghámozzuk, közben eltávolítjuk a fehér héját, és kivágjuk a gyümölcshús filéket. Néhányat félreteszünk díszítésnek, a többit elfelezzük. A filédarabokat cukorral és narancslikőrrel marináljuk, és desszertpoharakba töltjük.

Krémhez:
A magas falú keverőtálba a kimért tejet és tejszínt beleöntjük, majd hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton felverjük. A krémet elosztjuk a narancsfiléken, majd legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Kis fenyők:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és gőz fölött alacsony hőfokon megolvasztjuk, majd kis mélyhűtő tasakba töltjük, és lezárjuk. Egy kis csücsköt levágunk, és kis fenyőket nyomunk a sütőpapírra. Dekor cukorral megszórjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt a desszertet narancsfilékkel és kis fenyőkkel díszítjük.

Tipp:

Narancslikőr helyett használhatunk a marináláshoz csak narancslevet is.
A Vaníliás krém marinált naranccsal alkoholtartalmú, ünnepi jellegű, pudingos pohárkrém desszert jeles alkalmakra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
1 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!