Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalács

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30 darab

Hozzávalók

kb. 30 darab elkészítéséhez

Tésztához:

125 g folyékony méz
200 g porcukor
150 g lágy vaj vagy margarin
4 evőkanál tej
400 g búzaliszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Mézeskalács hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Egy főzőedényben felmelegítjük a mézet, cukrot, vanillincukrot, vajat vagy margarint és a tejet, amíg a méz és a cukor meg nem olvad. A kihűlt masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgép dagasztó spiráljával sima tésztává gyúrjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: 160°C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és kiszúróformával kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, majd a sütőpapírral együtt a sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Sütés: Kb. 10 - 15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tippek, trükkök

A Mézeskalács tésztájával könnyebb dolgozni - nyújtani, kiszúrni - ha a masszát egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
A sütemény tetszés és ízlés szerint díszíthető, mely a gyerekeket is bevonva vidám családi időtöltéssé változtatja a konyhai munkát.
A feldíszített Mézeskalácsot sütés előtt szúrjuk át a függőnek, vagy zsinórnak, így ha elkészült, karácsonyfa dekorációként hangulatteremtő értékkel bír.
A Mézeskalács nagyszerűen eláll jól lezárt dobozban 1-2 hétig, valamint kísérőajándékként is beválik.
A Mézeskalács kreatívan díszíthető karácsonyi aprósütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
49 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!