Mustáros - virslis roló
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A virslikről eltávolítjuk a műbelet és középen félbevágjuk, majd pár helyen óvatosan megszurkáljuk villával.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, egyenletesen megkenjük a mustárral. A hosszabb oldal mentén húsz egyforma, keskeny csíkra vágjuk. Egy félbevágott virslire két csíkot tekerünk úgy, hogy a mustáros oldal a virslivel érintkezzen. A rolókat a tepsire helyezzük, és a tetejüket a vízzel elkevert tojással megkenjük, majd kevés szezámmaggal megszórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a rolókat megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
Mustáros - virslis roló
Hozzávalók
10 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A virslikről eltávolítjuk a műbelet és középen félbevágjuk, majd pár helyen óvatosan megszurkáljuk villával.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, egyenletesen megkenjük a mustárral. A hosszabb oldal mentén húsz egyforma, keskeny csíkra vágjuk. Egy félbevágott virslire két csíkot tekerünk úgy, hogy a mustáros oldal a virslivel érintkezzen. A rolókat a tepsire helyezzük, és a tetejüket a vízzel elkevert tojással megkenjük, majd kevés szezámmaggal megszórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a rolókat megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?