Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvalekvár bourbon vaníliával

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab 200 ml-es üveg

Hozzávalók

kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

1 kg szilva (előkészített)
250 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A megtisztított, kimagozott szilvát kisebb darabokra vágjuk, majd az egészet pépesítjük.

Elkészítés:

A gyümölcspépet egy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral és a bourbon vaníliás cukorral elkeverjük, majd a gyümölcshöz adjuk. Állandó keverés mellett magas hőfokon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Amennyiben szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről.

Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.

Tippek:

Ha még pikánsabb lekvárt szeretnénk, akkor adjunk két darab egész fahéj-at a gyümölcspéphez és ezzel együtt főzzük meg a lekvárt. Üvegbe töltés előtt távolítsuk el a fahéj darabokat.
A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk.
További tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon.
Szilvalekvár bourbon vaníliával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!