Angol citromkrém
Hozzávalók
150 ml citromlé (kb. 4 darab kezeletlen citromból)
225 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
75 g vaj
3 darab tojás (M-es)
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Étkezési keményítő
Elkészítés
Előkészítés:
A citromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, majd lereszeljük a héját. A citrom levét kifacsarjuk, 150 ml-t kimérünk belőle. Az üvegeket és a csavaros fedőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
A citromok héját és levét edénybe töltjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a vajat, a tojást és a keményítőt, majd habverővel keverés közben közepes hőfokon felforraljuk.
A forró krémet az előkészített üvegekbe azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk, majd miután lehűlt, hűtőszekrényben tároljuk.
A forró krémet az előkészített üvegekbe azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk, majd miután lehűlt, hűtőszekrényben tároljuk.
TIpp:
Sötét, hűvös helyen a krém zárt üvegben kb. 2 hétig tárolható.
Kedvencnek jelölöm
Angol citromkrém
Hozzávalók
kb. 3 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
150 ml citromlé (kb. 4 darab kezeletlen citromból)
225 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
75 g vaj
3 darab tojás (M-es)
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A citromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, majd lereszeljük a héját. A citrom levét kifacsarjuk, 150 ml-t kimérünk belőle. Az üvegeket és a csavaros fedőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
A citromok héját és levét edénybe töltjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a vajat, a tojást és a keményítőt, majd habverővel keverés közben közepes hőfokon felforraljuk.
A forró krémet az előkészített üvegekbe azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk, majd miután lehűlt, hűtőszekrényben tároljuk.
A forró krémet az előkészített üvegekbe azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk, majd miután lehűlt, hűtőszekrényben tároljuk.
TIpp:
Sötét, hűvös helyen a krém zárt üvegben kb. 2 hétig tárolható.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?