Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Angol citromkrém

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 3 darab 200 ml-es üveg

Hozzávalók

kb. 3 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

150 ml citromlé (kb. 4 darab kezeletlen citromból)
225 g cukor
75 g vaj
3 darab tojás (M-es)
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A citromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, majd lereszeljük a héját. A citrom levét kifacsarjuk, 150 ml-t kimérünk belőle. Az üvegeket és a csavaros fedőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy forró vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

A citromok héját és levét edénybe töltjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a vajat, a tojást és a keményítőt, majd habverővel keverés közben közepes hőfokon felforraljuk.

A forró krémet az előkészített üvegekbe azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk, majd miután lehűlt, hűtőszekrényben tároljuk.

TIpp:

Sötét, hűvös helyen a krém zárt üvegben kb. 2 hétig tárolható.
Az Angol citromkrém édes-savanyú jellegénél fogva sütmeények, zöldség és húsételek mellé is kínálható mártogatósként.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!