Almás-pudingos palacsintatorta
Hozzávalók
Palacsintához:
350 ml tej
200 g zabpehelyliszt
3 darab tojás (M-es)
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
kb. 350 g alma
Sütéshez:
némi napraforgóolaj
Almás töltelékhez:
600 g alma
1 evőkanál citromlé
30 g cukor
1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
Pudingos töltelékhez:
800 ml tej
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
100 g cukor
Díszítéshez:
némi alma
Elkészítés
Előkészítés:
A palacsintához az almákat megmossuk, meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az almás töltelékhez az almákat megmossuk, meghámozzuk, az almahúst apró kockákra vágjuk, és összekeverjük a citromlével.
Elkészítés:
Palacsinta:
A tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat a tejjel, a zabpehelyliszttel és a kétféle cukorral konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton, 1-2 perc alatt sima tésztává keverjük. Végül hozzáadjuk a reszelt almát (nem szükséges a levét kinyomkodni), és spatulával beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát letakarjuk, és hűtőben legalább 30 percet pihentetjük. A palacsintasütőt vékonyan kikenjük olajjal. A pihentetett masszát átkeverjük, és 1-1 merőkanálnyi adagokban kb. 8 darab (kb. Ø 21 cm) vastagabb palacsintát sütünk belőle. (A tészta sűrűbb a hagyományos palacsintatésztánál, ezért a palacsintasütőbe adagolt masszát érdemes a merőkanál hátuljával vagy egy spatulával egyenletesen elteríteni, elsimítani.) Amint aranysárga színűvé válik a tészta széle, óvatosan alányúlunk, széles spatulával átfordítjuk, majd a másik oldalát is aranysárgára sütjük. Ha szükséges, sütés közben a tésztát a kevés vízzel apránként felhígítjuk. Összeállításig letakarjuk.
Almás töltelék:
Az előkészített almát a cukorral és a fahéjjal egy lábasba tesszük, kevés vizet öntünk alá, és közepes lángon, kevergetve puhára pároljuk, a párolás végén elfőzzük alóla a folyadékot. Amikor elkészült, lefedjük.
Pudingos töltelék:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk pár percet hűlni.
Összeállítás:
Az első palacsintát egy tetszőleges tálra helyezzük. Megkenjük vékonyan a még meleg puding kb. 1/5-ével, és rátesszük a 2. palacsintát, amit szintén megkenünk azonos mennyiségű pudinggal. Rátesszük a 3. palacsintát, melyen elosztjuk a párolt alma felét. A rétegezést pudingos réteggel folytatjuk, ezt követi a 2. almás, majd még 2 pudingos réteg. Az összeállítást az utolsó, 8. palacsintával fejezzük be. Miután kihűlt, a palacsintatortát legalább egy órára hűtőbe tesszük, majd megmosott, szeletekre vágott almával díszítjük.
A tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat a tejjel, a zabpehelyliszttel és a kétféle cukorral konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton, 1-2 perc alatt sima tésztává keverjük. Végül hozzáadjuk a reszelt almát (nem szükséges a levét kinyomkodni), és spatulával beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát letakarjuk, és hűtőben legalább 30 percet pihentetjük. A palacsintasütőt vékonyan kikenjük olajjal. A pihentetett masszát átkeverjük, és 1-1 merőkanálnyi adagokban kb. 8 darab (kb. Ø 21 cm) vastagabb palacsintát sütünk belőle. (A tészta sűrűbb a hagyományos palacsintatésztánál, ezért a palacsintasütőbe adagolt masszát érdemes a merőkanál hátuljával vagy egy spatulával egyenletesen elteríteni, elsimítani.) Amint aranysárga színűvé válik a tészta széle, óvatosan alányúlunk, széles spatulával átfordítjuk, majd a másik oldalát is aranysárgára sütjük. Ha szükséges, sütés közben a tésztát a kevés vízzel apránként felhígítjuk. Összeállításig letakarjuk.
Almás töltelék:
Az előkészített almát a cukorral és a fahéjjal egy lábasba tesszük, kevés vizet öntünk alá, és közepes lángon, kevergetve puhára pároljuk, a párolás végén elfőzzük alóla a folyadékot. Amikor elkészült, lefedjük.
Pudingos töltelék:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk pár percet hűlni.
Összeállítás:
Az első palacsintát egy tetszőleges tálra helyezzük. Megkenjük vékonyan a még meleg puding kb. 1/5-ével, és rátesszük a 2. palacsintát, amit szintén megkenünk azonos mennyiségű pudinggal. Rátesszük a 3. palacsintát, melyen elosztjuk a párolt alma felét. A rétegezést pudingos réteggel folytatjuk, ezt követi a 2. almás, majd még 2 pudingos réteg. Az összeállítást az utolsó, 8. palacsintával fejezzük be. Miután kihűlt, a palacsintatortát legalább egy órára hűtőbe tesszük, majd megmosott, szeletekre vágott almával díszítjük.
Tipp:
Körtével el is elkészíthetjük a palacsintatortát.
Kedvencnek jelölöm
Almás-pudingos palacsintatorta
Hozzávalók
kb. 6-8 szelet elkészítéséhez
Palacsintához:
350 ml tej
200 g zabpehelyliszt
3 darab tojás (M-es)
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
kb. 350 g alma
Sütéshez:
némi napraforgóolaj
Almás töltelékhez:
600 g alma
1 evőkanál citromlé
30 g cukor
1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
Díszítéshez:
némi alma
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A palacsintához az almákat megmossuk, meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az almás töltelékhez az almákat megmossuk, meghámozzuk, az almahúst apró kockákra vágjuk, és összekeverjük a citromlével.
Elkészítés:
Palacsinta:
A tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat a tejjel, a zabpehelyliszttel és a kétféle cukorral konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton, 1-2 perc alatt sima tésztává keverjük. Végül hozzáadjuk a reszelt almát (nem szükséges a levét kinyomkodni), és spatulával beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát letakarjuk, és hűtőben legalább 30 percet pihentetjük. A palacsintasütőt vékonyan kikenjük olajjal. A pihentetett masszát átkeverjük, és 1-1 merőkanálnyi adagokban kb. 8 darab (kb. Ø 21 cm) vastagabb palacsintát sütünk belőle. (A tészta sűrűbb a hagyományos palacsintatésztánál, ezért a palacsintasütőbe adagolt masszát érdemes a merőkanál hátuljával vagy egy spatulával egyenletesen elteríteni, elsimítani.) Amint aranysárga színűvé válik a tészta széle, óvatosan alányúlunk, széles spatulával átfordítjuk, majd a másik oldalát is aranysárgára sütjük. Ha szükséges, sütés közben a tésztát a kevés vízzel apránként felhígítjuk. Összeállításig letakarjuk.
Almás töltelék:
Az előkészített almát a cukorral és a fahéjjal egy lábasba tesszük, kevés vizet öntünk alá, és közepes lángon, kevergetve puhára pároljuk, a párolás végén elfőzzük alóla a folyadékot. Amikor elkészült, lefedjük.
Pudingos töltelék:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk pár percet hűlni.
Összeállítás:
Az első palacsintát egy tetszőleges tálra helyezzük. Megkenjük vékonyan a még meleg puding kb. 1/5-ével, és rátesszük a 2. palacsintát, amit szintén megkenünk azonos mennyiségű pudinggal. Rátesszük a 3. palacsintát, melyen elosztjuk a párolt alma felét. A rétegezést pudingos réteggel folytatjuk, ezt követi a 2. almás, majd még 2 pudingos réteg. Az összeállítást az utolsó, 8. palacsintával fejezzük be. Miután kihűlt, a palacsintatortát legalább egy órára hűtőbe tesszük, majd megmosott, szeletekre vágott almával díszítjük.
A tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat a tejjel, a zabpehelyliszttel és a kétféle cukorral konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton, 1-2 perc alatt sima tésztává keverjük. Végül hozzáadjuk a reszelt almát (nem szükséges a levét kinyomkodni), és spatulával beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát letakarjuk, és hűtőben legalább 30 percet pihentetjük. A palacsintasütőt vékonyan kikenjük olajjal. A pihentetett masszát átkeverjük, és 1-1 merőkanálnyi adagokban kb. 8 darab (kb. Ø 21 cm) vastagabb palacsintát sütünk belőle. (A tészta sűrűbb a hagyományos palacsintatésztánál, ezért a palacsintasütőbe adagolt masszát érdemes a merőkanál hátuljával vagy egy spatulával egyenletesen elteríteni, elsimítani.) Amint aranysárga színűvé válik a tészta széle, óvatosan alányúlunk, széles spatulával átfordítjuk, majd a másik oldalát is aranysárgára sütjük. Ha szükséges, sütés közben a tésztát a kevés vízzel apránként felhígítjuk. Összeállításig letakarjuk.
Almás töltelék:
Az előkészített almát a cukorral és a fahéjjal egy lábasba tesszük, kevés vizet öntünk alá, és közepes lángon, kevergetve puhára pároljuk, a párolás végén elfőzzük alóla a folyadékot. Amikor elkészült, lefedjük.
Pudingos töltelék:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk pár percet hűlni.
Összeállítás:
Az első palacsintát egy tetszőleges tálra helyezzük. Megkenjük vékonyan a még meleg puding kb. 1/5-ével, és rátesszük a 2. palacsintát, amit szintén megkenünk azonos mennyiségű pudinggal. Rátesszük a 3. palacsintát, melyen elosztjuk a párolt alma felét. A rétegezést pudingos réteggel folytatjuk, ezt követi a 2. almás, majd még 2 pudingos réteg. Az összeállítást az utolsó, 8. palacsintával fejezzük be. Miután kihűlt, a palacsintatortát legalább egy órára hűtőbe tesszük, majd megmosott, szeletekre vágott almával díszítjük.
Tipp:
Körtével el is elkészíthetjük a palacsintatortát.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?