Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás túrótorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hozzávalók

Almás túrótorta

50 dkg zsírszegény túró
50 g mazsola
50 g Rama
édesítőszer
két közepes alma
egy citrom héja
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az almákat meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk és tetszőleges formájú 4-5 mm vastag szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a Ramát, amelybe beletesszük az almaszeleteket és pár percig ebben pároljuk, közben megszórjuk egy kis édesítővel. Ha elkészült, akkor óvatosan kiszedjük az almákat. A zselatint 100 ml langyos vízben elkeverjük, felforraljuk, majd félretesszük hűlni. A túrót villával alaposan áttörjük, beletesszük a citrom héját, valamint a mazsolát is. Folyékony édesítővel édesítjük. Ha a zselatin kihűlt, akkor jó alaposan elkeverjük vele. Egy tortaformát fóliával kibélelünk úgy, hogy vissza tudjuk majd hajtani a tortára. Az alját kirakjuk az almaszeletekkel, rásimítjuk a túrót és ráhajtjuk a fóliát, elegyengetjük, majd pár órára, amíg összeáll, hűtőbe tesszük.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 0-20 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!