Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Amerikai palacsinta

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 darab elkészítéséhez

Amerikai palacsintához:

2 darab tojás (M-es)
60 g cukor
200 ml tej
250 g búzaliszt
1 ½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Sütéshez:

némi étolaj, pl. repceolaj

Tálaláshoz:

juharszirup vagy méz
300 g vegyes bogyós gyümölcsök
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral és a bourbon vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Röviden keverjük bele a tejet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes fokozaton röviden keverjük bele a tojásos masszához.

Hevítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Öntsünk minden palacsintához kb. 2 evőkanálnyi tésztát, és közepes lángon süssük meg mindkét oldalát aranybarnára.

Közben tisztítsuk, mossuk meg a bogyós gyümölcsöket. Tálaljuk a forró palacsintákat juharsziruppal és friss bogyós gyümölcsökkel.

Tipp:

A palacsinta a legfinomabb mogyorókrémmel megkenve.
Amerikai palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!