Amerikai palacsinta tornyok almával és pillecukorral
Hozzávalók
Tésztához:
1 tasak Dr. Oetker Amerikai palacsinta alappor
300 ml tej
kevés margarin a sütéshez
Töltelékhez:
400 g alma
1 kávéskanál őrölt fahéj
kb. 60-70 g fehér és rózsaszín pillecukor
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 24 darab kis palacsintát sütünk belőle. Ehhez kb. 1,5 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Töltelék:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, csutkájukat eltávolítjuk, majd a húsukat kis kockákra vágjuk. Egy lábasban, kevés víz és a fahéj hozzáadásával puhára pároljuk. A pillecukrokat apróra vágjuk.
Összeállítjuk a palacsintákat. Egy palacsintát tányérra helyezünk, ráteszünk egy kevés párolt almát és néhány pillecukor darabkát. Erre helyezünk egy második palacsintát, amelyre szintén alma és pillecukor kerül, végül a rétegezést egy harmadik palacsintával fejezzük be. Hasonlóan elkészítjük a többi palacsinta tornyot, és mindet átszúrjuk egy-egy kis nyárssal.
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 24 darab kis palacsintát sütünk belőle. Ehhez kb. 1,5 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Töltelék:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, csutkájukat eltávolítjuk, majd a húsukat kis kockákra vágjuk. Egy lábasban, kevés víz és a fahéj hozzáadásával puhára pároljuk. A pillecukrokat apróra vágjuk.
Összeállítjuk a palacsintákat. Egy palacsintát tányérra helyezünk, ráteszünk egy kevés párolt almát és néhány pillecukor darabkát. Erre helyezünk egy második palacsintát, amelyre szintén alma és pillecukor kerül, végül a rétegezést egy harmadik palacsintával fejezzük be. Hasonlóan elkészítjük a többi palacsinta tornyot, és mindet átszúrjuk egy-egy kis nyárssal.
Tipp:
Körtével vagy szilvával is elkészíthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Amerikai palacsinta tornyok almával és pillecukorral
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Töltelékhez:
400 g alma
1 kávéskanál őrölt fahéj
kb. 60-70 g fehér és rózsaszín pillecukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 24 darab kis palacsintát sütünk belőle. Ehhez kb. 1,5 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Töltelék:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, csutkájukat eltávolítjuk, majd a húsukat kis kockákra vágjuk. Egy lábasban, kevés víz és a fahéj hozzáadásával puhára pároljuk. A pillecukrokat apróra vágjuk.
Összeállítjuk a palacsintákat. Egy palacsintát tányérra helyezünk, ráteszünk egy kevés párolt almát és néhány pillecukor darabkát. Erre helyezünk egy második palacsintát, amelyre szintén alma és pillecukor kerül, végül a rétegezést egy harmadik palacsintával fejezzük be. Hasonlóan elkészítjük a többi palacsinta tornyot, és mindet átszúrjuk egy-egy kis nyárssal.
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 24 darab kis palacsintát sütünk belőle. Ehhez kb. 1,5 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Töltelék:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, csutkájukat eltávolítjuk, majd a húsukat kis kockákra vágjuk. Egy lábasban, kevés víz és a fahéj hozzáadásával puhára pároljuk. A pillecukrokat apróra vágjuk.
Összeállítjuk a palacsintákat. Egy palacsintát tányérra helyezünk, ráteszünk egy kevés párolt almát és néhány pillecukor darabkát. Erre helyezünk egy második palacsintát, amelyre szintén alma és pillecukor kerül, végül a rétegezést egy harmadik palacsintával fejezzük be. Hasonlóan elkészítjük a többi palacsinta tornyot, és mindet átszúrjuk egy-egy kis nyárssal.
Tipp:
Körtével vagy szilvával is elkészíthetjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?