Aszalt paradicsomos-olívás csigák Airfryerben
Hozzávalók
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
125 g sűrű, natúr krémsajt
75 g aszalt paradicsom
só
frissen őrölt fekete bors
75 g magozott olívabogyó
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. Az aszalt paradicsomot és az olívabogyót alaposan lecsöpögtetjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról.
Elkészítés:
Töltelék:
Az aszalt paradicsomot apró darabokra vágjuk, és a krémsajttal alaposan összekeverjük. A krémet ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és egyenletesen megkenjük az aszalt paradicsomos krémmel. Az olívabogyókat félbevágjuk, és a tésztára szórjuk. A tésztát a hosszabbik oldal mentén szorosan feltekerjük, majd a tekercset éles késsel kb. 14-16 darab egyforma széles szeletre vágjuk. Az így kapott csigákat megkenjük a felvert tojással, az Airfryerbe helyezzük és megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Addig ismételjük a sütést, amíg az összes sütemény elkészül. Az elkészült csigákat süteményrácson hagyjuk kihűlni.
Az aszalt paradicsomot apró darabokra vágjuk, és a krémsajttal alaposan összekeverjük. A krémet ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és egyenletesen megkenjük az aszalt paradicsomos krémmel. Az olívabogyókat félbevágjuk, és a tésztára szórjuk. A tésztát a hosszabbik oldal mentén szorosan feltekerjük, majd a tekercset éles késsel kb. 14-16 darab egyforma széles szeletre vágjuk. Az így kapott csigákat megkenjük a felvert tojással, az Airfryerbe helyezzük és megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Addig ismételjük a sütést, amíg az összes sütemény elkészül. Az elkészült csigákat süteményrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Natúr helyett zöldfűszeres sajtkrémet is választhatunk.
Zöld és fekete olívabogyóval is kipróbálhatjuk a csigákat.
Zöld és fekete olívabogyóval is kipróbálhatjuk a csigákat.
Kedvencnek jelölöm
Aszalt paradicsomos-olívás csigák Airfryerben
Hozzávalók
kb. 14-16 darab elkészítéséhez
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
125 g sűrű, natúr krémsajt
75 g aszalt paradicsom
só
frissen őrölt fekete bors
75 g magozott olívabogyó
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. Az aszalt paradicsomot és az olívabogyót alaposan lecsöpögtetjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról.
Elkészítés:
Töltelék:
Az aszalt paradicsomot apró darabokra vágjuk, és a krémsajttal alaposan összekeverjük. A krémet ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és egyenletesen megkenjük az aszalt paradicsomos krémmel. Az olívabogyókat félbevágjuk, és a tésztára szórjuk. A tésztát a hosszabbik oldal mentén szorosan feltekerjük, majd a tekercset éles késsel kb. 14-16 darab egyforma széles szeletre vágjuk. Az így kapott csigákat megkenjük a felvert tojással, az Airfryerbe helyezzük és megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Addig ismételjük a sütést, amíg az összes sütemény elkészül. Az elkészült csigákat süteményrácson hagyjuk kihűlni.
Az aszalt paradicsomot apró darabokra vágjuk, és a krémsajttal alaposan összekeverjük. A krémet ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és egyenletesen megkenjük az aszalt paradicsomos krémmel. Az olívabogyókat félbevágjuk, és a tésztára szórjuk. A tésztát a hosszabbik oldal mentén szorosan feltekerjük, majd a tekercset éles késsel kb. 14-16 darab egyforma széles szeletre vágjuk. Az így kapott csigákat megkenjük a felvert tojással, az Airfryerbe helyezzük és megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Addig ismételjük a sütést, amíg az összes sütemény elkészül. Az elkészült csigákat süteményrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Natúr helyett zöldfűszeres sajtkrémet is választhatunk.
Zöld és fekete olívabogyóval is kipróbálhatjuk a csigákat.
Zöld és fekete olívabogyóval is kipróbálhatjuk a csigákat.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?