Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banánkenyér

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Banánkenyér

2 tojás
10 dkg liszt
2 dkg kókuszreszelék
10 dkg vaj
10 dkg cukor (nádcukor)
1 kk. örölt fahéj
12 dkg banán (tisztítva)
1 kk. szódabikarbóna
2-3 ek tej

tetejére:

étcsoki
dió vagy mogyoró
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A recept 10x23 cm szilikonos püspökkenyér formához van. Ha nem szilikonos, akkor ki kell bélelni sütőpapírral.
A sütőt előmelegíteni 170 'C-ra.

Elkészítés

A lágy vajat habverővel elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal majd hozzádolgozzuk egyesével a tojásokat és a villával összetört banánt. Hozzászórjuk a kókuszreszeléket, ezt is jól belekeverjük, majd hozzászitáljuk a szódabikarbónás - sütőporos lisztet is. Ezzel is elkeverjük, 2-3 evőkanál tejjel lazítjuk. Belekanalazzuk az előkészített formába. 2-3 kocka csokit és diót durvára vágunk és a tészta tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. (tűpróbáig) Majd a formában hagyjuk kihűlni.

Tálalás

10-12 szelet
Banánkenyér Banánkenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!