Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos-mandulás szívek

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

A kelt tésztához:

375 g búzaliszt
75 g porcukor
125 g margarin
125 g sovány túró
1 db tojás (közepes méretű)

A töltelékhez:

400 g sárgabarack (lecsepegtetett befőtt )
125 g sovány túró

Ezenkívül:

3 ek. sárgabaracklekvár
50 g mandulaforgács
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Barackos-mandulás szívek sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A mandulát egy teflonedényben alacsony hőmérsékleten aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk egy tányéron kihűlni. A sárgabarackbefőttet lecsöpögtetjük. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)

Elkészítés:

A Barackos-mandulás szívek sütemény töltelékéhez a marcipánmasszát apró kockára vágjuk, és egy keverőedénybe tesszük. A túrót hozzáadjuk és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük.

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, majd 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Szív alakú kiszúró forma segítségével (kb. 10 cm átmérőjű) a szíveket kiszúrjuk, majd a sütőtepsibe helyezzük. A tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta, úgy, hogy a szívek széleit 1 cm szélességben szabadon hagyjuk. Az elfelezett barackokat, domború oldalukkal felfelé a szívekre helyezzük.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 20 - 25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a Barackos-mandulás szívek süteményt sütőpapírral együtt, sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A baracklekvárt egy szűrőn átpasszírozzuk, és egy főzőedényben rövid ideig felfőzzük. A Barackos-mandulás szívek sütemények tetejét a forró lekvárral bevonjuk, majd a szeletelt mandulával hintjük.
A Barackos-mandulás szívek látványos édes sütemény Valentin-napra, Anyák napjára.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!