Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-8 adag

Hozzávalók

kb. 6-8 adag elkészítéséhez

Barackos tiramisuhoz:

370 g sárgabarack félbevágva (lecsepegtetve)
500 g mascarpone krémsajt
100 ml tej
50 g cukor
5 teáskanál Amaretto (mandulalikőr)
100 ml hideg eszpresszó vagy erős kávé
250 g Cantuccini

Szóráshoz:

egy kis Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sárgabarackot egy szűrőn jól lecsepegtetjük. Tegyünk félre 2-3 felet a díszítéshez. A maradék sárgabarackot vágjuk apró darabokra.

Elkészítés:

Krém:
Tegyük a mascarponét és a tejet egy tálba, és keverjük krémesre. Keverjük bele a cukrot, a vanillincukrot és 1 evőkanál Amarettót. A maradék Amarettót keverjük bele az eszpresszóba vagy a kávéba.

Helyezzük a cantuccinit egy sekély, négyzet alakú (kb. 25 x 20 cm-es) sütőtálba, és locsoljuk meg az eszpresszó és az amaretto keverékével. Rendezzük el a sárgabarackdarabokat a tetején, és fedjük be a mascarponés keverékkel.

Hagyjuk a sárgabarackos tiramisut átázni.
Fedjük le a tiramisut, tegyük a hűtőszekrénybe, és hagyjuk ázni legalább 3 órán át vagy egy éjszakán át.

Tálalás előtt bőségesen szórjuk meg a tiramisut kakaóporral, és díszítsük néhány barackszelettel.
Barackos tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
68 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!