Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bécsi túrós palacsinta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Ovális sütőformához (kb. 20x25 cm):

zsiradék

Tésztához:

150 g búzaliszt
200 ml tej
kb. 150 ml szódavíz
2 darab tojás (M-es)
2 evőkanál étolaj
1 csipet só

Töltelékhez:

2 darab tojás (M-es)
400 g félzsíros túró
50 g tejföl
100 g porcukor

Öntethez:

200 ml tej
2 darab tojás (M-es)
40 g porcukor

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Bécsi túrós palacsinta hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőformát vékonyan kikenjük zsiradékkal, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet, a vanillincukrot és a sót keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat. Apránként hozzácsorgatjuk a tejet és 1 evőkanál étolajat, és konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton, 1-2 perc alatt sima tésztává keverjük. Ezután felhígítjuk a szódavízzel. A masszát letakarjuk, hűtőben 30 percet pihentetjük. A palacsintasütőt az első palacsinta kisütése előtt vékonyan kikenjük étolajjal. A masszából kb. 8 darab palacsintát sütünk. Felhasználásig letakarjuk.

Töltelék:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A túrót áttörjük, simára keverjük a tojássárgájákkal, a tejföllel, a porcukorral és a citromhéjjal, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot. A töltelékkel megkenjük a palacsintákat, feltekerjük, majd mindet középen kettévágjuk. A palacsintadarabokat egymásra fektetve, kissé állítva elrendezzük a sütőtálban.

Öntet:
A tejet kikeverjük a tojásokkal, a porcukorral és a vanillincukorral. Egyenletesen meglocsoljuk vele a palacsintákat, majd a sütőtálat a sütőbe toljuk, és a desszertet megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész desszertet kivesszük a sütőből, a sütőformát rácsra téve kb. 10 percet pihentetjük, majd porcukorral meghintve tálaljuk a Bécsi túrós palacsinta süteményt.

Tipp:

A sütemény töltelékéhez adhatunk 50 g Dr. Oetker Rum Aromába áztatott mazsolát is.
A Bécsi túrós palacsinta sütőben sült palacsintatorta variáció ünnepi alkalmakra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
41 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!