Bombajó karácsonyi torta
Hozzávalók
4 tojásból piskóta lap hozzávalói:
10 dkg cukor
12 dkg liszt
fél cs. Dr. Oetker Sütőpor
fél dl étolaj
fél dl víz
csipet só
Krém 1:
1 cs. puncs puding
3 dl tej
2 kanál rum vagy aroma
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
Krém 2:
5 db tojássárgája
2 dkg cukor
2 cs. Dr. Oetker Vanillincukor
1 mk. őrölt fahéj
2 kanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 tábla étcsoki
2,5 dl tej
fél cs.Dr. Oetker Őrölt zselatin
kevés rum
3 dl tejszín
Csoki bevonó a tortára:
1 tábla étcsoki
5 dkg margarin
2 kanál étolaj
Dr. Oetker Marcipán (díszítéshez)
Elkészítés
Elkészítés
A tojásfehérjét csipet sóval és a víz felével keményre felverem, majd hozzáadom a cukrot, amikor a cukor elolvadt hozzáadom az olajjal elkevert tojássárgáját és még pár percig habosra verem. Amikor már elég habos hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapiros sütőlapon 180 fokon megsütöm.
Amikor megsült és kihűlt a következő krémmel töltöttem:
a pudingot elkészítem, amikor kihűlt összekeverem a margarinnal, porcukorral kikevert krémmel és ezzel megtöltöm a piskóta lapot és feltekerem roládnak. Kicsit hidegre teszem. Amikor már tudom szelni egy centis szeletekre vágom, és egy kúp formájú edényt folpackkal kibélelem és a rolád szeletekkel az oldalát és az alját kirakom és a következő krémet teszem rá a piskóta lapra.
A tojás sárgáját kikeverem a fahéjjal, cukorral és a kakaóporral. A tejet felforralom, beletördelem a csokoládét és a csokis masszát állandó keverés mellett hozzáöntöm és sűrűre befőzöm. Melegen hozzáadjuk, a megáztatott zselatint jól összekeverjük és kihűtöm. A tejszínt habbá verem és a csokis krémmel összekeverem A piskótával kirakott edénybe teszek egy sor krémet rá ismét piskóta, újra krém és végül piskótával zárom. 2-3 órát a hűtőbe teszem, majd felfordítom, a fóliát lehúzom róla.
Gőzön felolvasztom, a csokival a tortát leöntöm. Tejszínnel és saját készítésű marcipánnal díszítettem.
Amikor megsült és kihűlt a következő krémmel töltöttem:
a pudingot elkészítem, amikor kihűlt összekeverem a margarinnal, porcukorral kikevert krémmel és ezzel megtöltöm a piskóta lapot és feltekerem roládnak. Kicsit hidegre teszem. Amikor már tudom szelni egy centis szeletekre vágom, és egy kúp formájú edényt folpackkal kibélelem és a rolád szeletekkel az oldalát és az alját kirakom és a következő krémet teszem rá a piskóta lapra.
A tojás sárgáját kikeverem a fahéjjal, cukorral és a kakaóporral. A tejet felforralom, beletördelem a csokoládét és a csokis masszát állandó keverés mellett hozzáöntöm és sűrűre befőzöm. Melegen hozzáadjuk, a megáztatott zselatint jól összekeverjük és kihűtöm. A tejszínt habbá verem és a csokis krémmel összekeverem A piskótával kirakott edénybe teszek egy sor krémet rá ismét piskóta, újra krém és végül piskótával zárom. 2-3 órát a hűtőbe teszem, majd felfordítom, a fóliát lehúzom róla.
Gőzön felolvasztom, a csokival a tortát leöntöm. Tejszínnel és saját készítésű marcipánnal díszítettem.
Kedvencnek jelölöm
Bombajó karácsonyi torta
Hozzávalók
4 tojásból piskóta lap hozzávalói:
10 dkg cukor
12 dkg liszt
fél cs. Dr. Oetker Sütőpor
fél dl étolaj
fél dl víz
csipet só
Krém 1:
1 cs. puncs puding
3 dl tej
2 kanál rum vagy aroma
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
Krém 2:
5 db tojássárgája
2 dkg cukor
2 cs. Dr. Oetker Vanillincukor
1 mk. őrölt fahéj
1 tábla étcsoki
2,5 dl tej
fél cs.Dr. Oetker Őrölt zselatin
kevés rum
3 dl tejszín
Csoki bevonó a tortára:
1 tábla étcsoki
5 dkg margarin
2 kanál étolaj
Dr. Oetker Marcipán (díszítéshez)
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojásfehérjét csipet sóval és a víz felével keményre felverem, majd hozzáadom a cukrot, amikor a cukor elolvadt hozzáadom az olajjal elkevert tojássárgáját és még pár percig habosra verem. Amikor már elég habos hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapiros sütőlapon 180 fokon megsütöm.
Amikor megsült és kihűlt a következő krémmel töltöttem:
a pudingot elkészítem, amikor kihűlt összekeverem a margarinnal, porcukorral kikevert krémmel és ezzel megtöltöm a piskóta lapot és feltekerem roládnak. Kicsit hidegre teszem. Amikor már tudom szelni egy centis szeletekre vágom, és egy kúp formájú edényt folpackkal kibélelem és a rolád szeletekkel az oldalát és az alját kirakom és a következő krémet teszem rá a piskóta lapra.
A tojás sárgáját kikeverem a fahéjjal, cukorral és a kakaóporral. A tejet felforralom, beletördelem a csokoládét és a csokis masszát állandó keverés mellett hozzáöntöm és sűrűre befőzöm. Melegen hozzáadjuk, a megáztatott zselatint jól összekeverjük és kihűtöm. A tejszínt habbá verem és a csokis krémmel összekeverem A piskótával kirakott edénybe teszek egy sor krémet rá ismét piskóta, újra krém és végül piskótával zárom. 2-3 órát a hűtőbe teszem, majd felfordítom, a fóliát lehúzom róla.
Gőzön felolvasztom, a csokival a tortát leöntöm. Tejszínnel és saját készítésű marcipánnal díszítettem.
Amikor megsült és kihűlt a következő krémmel töltöttem:
a pudingot elkészítem, amikor kihűlt összekeverem a margarinnal, porcukorral kikevert krémmel és ezzel megtöltöm a piskóta lapot és feltekerem roládnak. Kicsit hidegre teszem. Amikor már tudom szelni egy centis szeletekre vágom, és egy kúp formájú edényt folpackkal kibélelem és a rolád szeletekkel az oldalát és az alját kirakom és a következő krémet teszem rá a piskóta lapra.
A tojás sárgáját kikeverem a fahéjjal, cukorral és a kakaóporral. A tejet felforralom, beletördelem a csokoládét és a csokis masszát állandó keverés mellett hozzáöntöm és sűrűre befőzöm. Melegen hozzáadjuk, a megáztatott zselatint jól összekeverjük és kihűtöm. A tejszínt habbá verem és a csokis krémmel összekeverem A piskótával kirakott edénybe teszek egy sor krémet rá ismét piskóta, újra krém és végül piskótával zárom. 2-3 órát a hűtőbe teszem, majd felfordítom, a fóliát lehúzom róla.
Gőzön felolvasztom, a csokival a tortát leöntöm. Tejszínnel és saját készítésű marcipánnal díszítettem.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?