Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bombajó karácsonyi torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

4 tojásból piskóta lap hozzávalói:

10 dkg cukor
12 dkg liszt
fél dl étolaj
fél dl víz
csipet só

Krém 1:

1 cs. puncs puding
3 dl tej
2 kanál rum vagy aroma
10 dkg margarin
10 dkg porcukor

Krém 2:

5 db tojássárgája
2 dkg cukor
1 mk. őrölt fahéj
1 tábla étcsoki
2,5 dl tej
kevés rum
3 dl tejszín

Csoki bevonó a tortára:

1 tábla étcsoki
5 dkg margarin
2 kanál étolaj
Dr. Oetker Marcipán (díszítéshez)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásfehérjét csipet sóval és a víz felével keményre felverem, majd hozzáadom a cukrot, amikor a cukor elolvadt hozzáadom az olajjal elkevert tojássárgáját és még pár percig habosra verem. Amikor már elég habos hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapiros sütőlapon 180 fokon megsütöm.
Amikor megsült és kihűlt a következő krémmel töltöttem:
a pudingot elkészítem, amikor kihűlt összekeverem a margarinnal, porcukorral kikevert krémmel és ezzel megtöltöm a piskóta lapot és feltekerem roládnak. Kicsit hidegre teszem. Amikor már tudom szelni egy centis szeletekre vágom, és egy kúp formájú edényt folpackkal kibélelem és a rolád szeletekkel az oldalát és az alját kirakom és a következő krémet teszem rá a piskóta lapra.
A tojás sárgáját kikeverem a fahéjjal, cukorral és a kakaóporral. A tejet felforralom, beletördelem a csokoládét és a csokis masszát állandó keverés mellett hozzáöntöm és sűrűre befőzöm. Melegen hozzáadjuk, a megáztatott zselatint jól összekeverjük és kihűtöm. A tejszínt habbá verem és a csokis krémmel összekeverem A piskótával kirakott edénybe teszek egy sor krémet rá ismét piskóta, újra krém és végül piskótával zárom. 2-3 órát a hűtőbe teszem, majd felfordítom, a fóliát lehúzom róla.
Gőzön felolvasztom, a csokival a tortát leöntöm. Tejszínnel és saját készítésű marcipánnal díszítettem.
Bombajó karácsonyi torta Bombajó karácsonyi torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
46 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!