Borkrém kehely
Hozzávalók
250 ml fehérbor
80 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
3 lap Dr. Oetker Lapzselatin
3 teáskanál rum
250 ml hideg tejszín
1 narancs leve
A díszítéshez:
csokoládéforgács
Elkészítés
Elkészítés:
A pudingot a tasakon feltüntetett utasítás szerint, de tej helyett bor felhasználásával és a porcukor hozzáadásával elkészítjük. A pudingot hagyjuk lehűlni, közben többször megkeverjük. A zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük. A narancslevet és a rumot felmelegítjük, és a zselatinhoz adjuk, majd a pudinghoz keverjük a zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a zselatinos pudinghoz. A krémet desszertes poharakban egyenletesen elosztjuk és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, csokoládéforgáccsal hintve tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Borkrém kehely
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
250 ml fehérbor
80 g porcukor
3 lap Dr. Oetker Lapzselatin
3 teáskanál rum
250 ml hideg tejszín
1 narancs leve
A díszítéshez:
csokoládéforgács
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A pudingot a tasakon feltüntetett utasítás szerint, de tej helyett bor felhasználásával és a porcukor hozzáadásával elkészítjük. A pudingot hagyjuk lehűlni, közben többször megkeverjük. A zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük. A narancslevet és a rumot felmelegítjük, és a zselatinhoz adjuk, majd a pudinghoz keverjük a zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a zselatinos pudinghoz. A krémet desszertes poharakban egyenletesen elosztjuk és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, csokoládéforgáccsal hintve tálaljuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?