Brownie-sajttorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához 26 cm Ø:
Tésztához:
Krémsajtos réteghez:
Ezenkívül:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük.
Tészta:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a sót, amíg kötött masszát nem kapunk. Egyesével, a legmagasabb fokozaton, kb. fél-fél perc alatt hozzáadjuk a tojásokat, majd ezután az olvasztott étcsokoládét is. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, majd röviden belekeverjük a masszába.
A tésztát – 3 evőkanál kivételével – a formába simítjuk, majd ráöntjük a krémsajtos réteget, és elsimítjuk rajta. A maradék tésztához hozzákeverjük az 1 evőkanál tejet, foltokban a krémsajtos rétegre kanalazzuk, és egy kés segítségével márványosra keverjük. A formát a sütő alsó harmadába tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma peremét meglazítjuk és eltávolítjuk, majd a formát sütőrácsra helyezzük, és a süteményt a formában hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
150 g málnát a porcukorral pürésítünk, szükség esetén egy szitán áttörjük, hogy a magokat eltávolítva selymes szószt kapjunk. A brownie-sajttortát a maradék málnaszemekkel és a málnaszósszal díszítjük, és azonnal tálaljuk.
Tipp:
Brownie-sajttorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához 26 cm Ø:
Tésztához:
Krémsajtos réteghez:
Ezenkívül:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük.
Tészta:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a sót, amíg kötött masszát nem kapunk. Egyesével, a legmagasabb fokozaton, kb. fél-fél perc alatt hozzáadjuk a tojásokat, majd ezután az olvasztott étcsokoládét is. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, majd röviden belekeverjük a masszába.
A tésztát – 3 evőkanál kivételével – a formába simítjuk, majd ráöntjük a krémsajtos réteget, és elsimítjuk rajta. A maradék tésztához hozzákeverjük az 1 evőkanál tejet, foltokban a krémsajtos rétegre kanalazzuk, és egy kés segítségével márványosra keverjük. A formát a sütő alsó harmadába tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma peremét meglazítjuk és eltávolítjuk, majd a formát sütőrácsra helyezzük, és a süteményt a formában hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
150 g málnát a porcukorral pürésítünk, szükség esetén egy szitán áttörjük, hogy a magokat eltávolítva selymes szószt kapjunk. A brownie-sajttortát a maradék málnaszemekkel és a málnaszósszal díszítjük, és azonnal tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?