Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Céklás gofri

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Gofrisütőhöz:

némi zsiradék

Krémsajtos mártáshoz:

1 szál újhagyma (kb. 25 g)
100 g krémsajt
75 g tejföl 20 %-os
frissen őrölt bors

Gofritésztához:

150 g cékla
1 szál újhagyma (kb. 25 g)
75 g lágy vaj vagy margarin
fél teáskanál cukor
1 teáskanál só
3 darab tojás (M-es)
75 g tejföl 20 %-os
125 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Krémsajtos mártás:
Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk karikákra. A krémsajtot és a tejfölt jól keverjük össze. Keverjük bele az újhagymát, és ízesítsük a mártást sóval és borssal.

Melegítsük elő a gofrisütőt a legmagasabb fokozatra.

Gofritészta:
Hámozzuk meg és reszeljük le apróra a céklát. Mossuk meg és vágjuk finomra az újhagymát. A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Keverjük bele a cukrot és a sót. Egyenként keverjük bele a tojásokat, majd röviden keverjük hozzá a tejfölt. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességgel keverjük bele röviden. Végül adjuk hozzá a zöldségeket.

Állítsuk vissza a gofrisütőt közepes fokozatra. Kenjük ki a gofrisütőt, majd süssük ki a tésztát adagokban (egyszerre kb. 2 evőkanálnyit). Tálaljuk a meleg céklás gofrit a mártással, vagy hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Céklás gofri

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!