Citromhab
Hozzávalók
Citromhabhoz:
200 g natúr joghurt
100 ml frissen facsart, átszűrt citromlé
75 g porcukor
½ biocitrom lereszelt héja
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
Elkészítés
Elkészítés:
A joghurtot összekeverjük a citromlével, a porcukorral és a citromhéjjal. A hideg habtejszínt magas falú edénybe öntjük, elkezdjük felverni, közben hozzászórjuk a zselatin fixet, és kemény habbá verjük, majd 2-3 részletben beleforgatjuk a citromos joghurtba. Elosztjuk 4 kis üvegben, pohárban vagy desszertes tálkában, és lefedve 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
Réteges desszert készítéséhez a kész citromhab tetejére kanalazzunk 1-1 evőkanál tetszőleges ízű lekvárt.
Kedvencnek jelölöm
Citromhab
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Citromhabhoz:
200 g natúr joghurt
100 ml frissen facsart, átszűrt citromlé
75 g porcukor
½ biocitrom lereszelt héja
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A joghurtot összekeverjük a citromlével, a porcukorral és a citromhéjjal. A hideg habtejszínt magas falú edénybe öntjük, elkezdjük felverni, közben hozzászórjuk a zselatin fixet, és kemény habbá verjük, majd 2-3 részletben beleforgatjuk a citromos joghurtba. Elosztjuk 4 kis üvegben, pohárban vagy desszertes tálkában, és lefedve 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
Réteges desszert készítéséhez a kész citromhab tetejére kanalazzunk 1-1 evőkanál tetszőleges ízű lekvárt.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?