Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos-joghurtos sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Sütőformához (25 x 11 cm):

némi zsiradék
némi búzaliszt

Tésztához:

1 darab kezeletlen citrom
125 g lágy vaj vagy margarin
150 g cukor
4 darab tojás (M-es)
225 g natur joghurt
325 g búzaliszt
3 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Díszítéshez:

1 kezeletlen citrom leve
25 g natur joghurt
200 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Mindkét citromot a tésztához és a díszítéshez forró vízben megmossuk, és szárazra töröljük. A tésztához 1 citromhéját finomra reszeljük. A másik citromhéját a citromhéjhámozóval csíkokra vágjuk, és félretesszük a díszítéshez. Mindkét citromot kifacsarjuk. Zsírozzuk és lisztezzük ki a sütőformát, melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) keverjük simára a vajat vagy margarint. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vanillincukrot és a reszelt citromhéjat, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. Röviden keverjük hozzá a joghurtot. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, és közepes fokozaton röviden keverjük a joghurtos masszához. Öntsük a tésztát a formába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütő alsó rácsára.

Kb.15 perc sütési idő után egy éles késsel hosszanti irányban, vágjuk be a süteményt a középen kb. 1 cm mélyen.

Sütési idő: kb. 60-62 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Áztatás:
Közvetlenül a sütés után a citromos joghurtos süteményt fapálcikával többször szurkáljuk meg, és 80 ml citromlével kenjük le. A süteményt kb. 15 percig a formában hagyjuk állni, majd óvatosan vegyük ki és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni.

Máz:
Keverjük össze a joghurtot, a porcukrot és 1-2 evőkanál citromlevet kézi habverővel, hogy sűrű mázat kapjunk. Kenjük a kihűlt a süteményre, és azonnal szórjuk meg a citromhéjjal.
Citromos-joghurtos sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!