
Citromos-joghurtos sütemény



Hozzávalók
Sütőformához (25 x 11 cm):
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) keverjük simára a vajat vagy margarint. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vanillincukrot és a reszelt citromhéjat, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. Röviden keverjük hozzá a joghurtot. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, és közepes fokozaton röviden keverjük a joghurtos masszához. Öntsük a tésztát a formába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütő alsó rácsára.
Kb.15 perc sütési idő után egy éles késsel hosszanti irányban, vágjuk be a süteményt a középen kb. 1 cm mélyen.
Sütési idő: kb. 60-62 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Áztatás:
Közvetlenül a sütés után a citromos joghurtos süteményt fapálcikával többször szurkáljuk meg, és 80 ml citromlével kenjük le. A süteményt kb. 15 percig a formában hagyjuk állni, majd óvatosan vegyük ki és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
Keverjük össze a joghurtot, a porcukrot és 1-2 evőkanál citromlevet kézi habverővel, hogy sűrű mázat kapjunk. Kenjük a kihűlt a süteményre, és azonnal szórjuk meg a citromhéjjal.


Citromos-joghurtos sütemény
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Sütőformához (25 x 11 cm):
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) keverjük simára a vajat vagy margarint. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vanillincukrot és a reszelt citromhéjat, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. Röviden keverjük hozzá a joghurtot. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, és közepes fokozaton röviden keverjük a joghurtos masszához. Öntsük a tésztát a formába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütő alsó rácsára.
Kb.15 perc sütési idő után egy éles késsel hosszanti irányban, vágjuk be a süteményt a középen kb. 1 cm mélyen.
Sütési idő: kb. 60-62 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Áztatás:
Közvetlenül a sütés után a citromos joghurtos süteményt fapálcikával többször szurkáljuk meg, és 80 ml citromlével kenjük le. A süteményt kb. 15 percig a formában hagyjuk állni, majd óvatosan vegyük ki és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
Keverjük össze a joghurtot, a porcukrot és 1-2 evőkanál citromlevet kézi habverővel, hogy sűrű mázat kapjunk. Kenjük a kihűlt a süteményre, és azonnal szórjuk meg a citromhéjjal.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?