Citromos lazac kapormártással
Hozzávalók
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Öblítsük le a lazacfiléket folyó hideg víz alatt, csepegtessük szárazra, sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben hevítsük fel az étolajat. Süssük a lazacot a serpenyőben, bőrével lefelé, közepes lángon körülbelül 5 percig. Fordítsuk meg, és süssük a másik oldalát is kb. 2 percig. Vegyük ki a lazacot a serpenyőből.
Kapormártás:
Tegyük a levest, a mustárt, a citromlevet és a crème vega-t egy serpenyőbe, keverjük össze, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a kaprot. Ízlés szerint fűszerezzük a citromos kapormártást, és tálaljuk a lazacfilékkel.
Tipp:
Citromos lazac kapormártással
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Öblítsük le a lazacfiléket folyó hideg víz alatt, csepegtessük szárazra, sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben hevítsük fel az étolajat. Süssük a lazacot a serpenyőben, bőrével lefelé, közepes lángon körülbelül 5 percig. Fordítsuk meg, és süssük a másik oldalát is kb. 2 percig. Vegyük ki a lazacot a serpenyőből.
Kapormártás:
Tegyük a levest, a mustárt, a citromlevet és a crème vega-t egy serpenyőbe, keverjük össze, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a kaprot. Ízlés szerint fűszerezzük a citromos kapormártást, és tálaljuk a lazacfilékkel.
Tipp:
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?