Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Crème brûlée fagylalt

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

250 ml tej (3,5%-os)
200 ml habtejszín (30%-os)
6 darab tojássárgája (M-es)
80 g cukor
2 csipet só
100 g tej- vagy vajkaramella
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A karamellát apró kockákra vágjuk vagy összemorzsoljuk.

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt a vaníliás cukorral főzőedényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, és hagyjuk kicsit hűlni. Időközben a tojássárgáját, a cukrot és a sót keverőtálban, habverővel habosra felverjük. Belekeverjük a tejes, vaníliás tejszínt, és vízgőz fölött krémesre keverjük (a vízfürdő a fagylaltkrém keverése közben ne forrjon, különben a tojássárgája kicsapódik), majd hagyjuk kihűlni. A krémet formába töltjük és fagyasztjuk. A fagylaltot kb. 1 ½ óra múlva habverővel erősen átkeverjük, majd beleforgatjuk az apróra vágott karamella kb. 3/4-ét, és további 1 ½ órát fagyasztjuk.

Tálaláskor a fagylaltot tálkákba adagoljuk, és megszórjuk a maradék karamellával.

Tipp:

A fagylaltot fagylaltgépben is fagyaszthatjuk. Tartsuk be a gyártó utasításait, és csak a program végén keverjük a masszához a karamellát.
Crème brûlée fagylalt

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!