Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Császármorzsa cseresznyeszósszal

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 3 adag

Hozzávalók

kb. 3 adag elkészítéséhez

Császármorzsához:

250 ml víz
30 g margarin vagy vaj

Cseresznyeszószhoz:

300 g cseresznye
1 evőkanál cukor
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A cseresznyét megmossuk, szárazra töröljük, a szárakat eltávolítjuk, majd a gyümölcsöt kimagozzuk.

Elkészítés:

Császármorzsa:
A tasak tartalmát a kimért 250 ml hideg vízzel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy nagy teflonserpenyőben a margarint vagy vajat felolvasztjuk, majd beleöntjük a tésztát, és közepes hőfokon az alját aranybarnára sütjük. A tetején még folyékony tésztát nagy darabokra vágjuk, majd egyenként a másik oldalukra fordítjuk, és aranybarnára sütjük. Apróra daraboljuk, és folyamatosan átforgatva tovább pirítjuk a morzsákat.

Cseresznyeszósz:
Az előkészített cseresznyét egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, és felöntjük kb. 100 ml vízzel. Lassú tűzön pár percet főzzük, amíg a szemek kissé megpuhulnak. Az étkezési keményítőt 1 evőkanál hideg vízben simára keverjük, majd a lábasba csorgatjuk, kevergetve felforraljuk, és besűrítjük a szószt.

A kész császármorzsát a cseresznyeszósszal tálaljuk.

Tipp:

Meggyből is elkészíthetjük a szószt.
Császármorzsa cseresznyeszósszal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!