Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csillagtekercs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

4 darab tojás (közepes méretű)
1 darab tojássárgája (közepes méretű)
2 evőkanál víz
70 g porcukor
80 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez:

200 g lágy mogyorókrém
400 ml tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 25x35 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
A Csillagtekercs hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Egy keverőedényben a tojást, a tojássárgáját, vizet és a cukrot elkeverjük, és konyhai robotgép (habverő) legmagasabb fokozatán habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk, hozzászitáljuk a kakaóport is, majd a tojásos masszához forgatjuk. A masszát a sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elsimítjuk.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a Csillagtekercs tésztáját megsütjük.

Sütési idő: kb. 9-10 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a piskótát sütőrácsra helyezett sütőpapírra borítjuk, majd a piskótáról a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk.

A marcipánt a porcukorral hintett munkafelületen 25x35 cm-es lappá nyújtjuk. A kihűlt piskótatésztán a mogyorókrémet egyenletesen elsimítjuk, majd a kinyújtott marcipánt is ráhelyezzük. A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tejszínből 3 evőkanálnyit nyomózsákba töltünk, és a díszítéshez félreteszünk. A maradék tejszínkrémet a kinyújtott marcipánra simítjuk. Végül a süteményt (az alatta lévő sütőpapír segítségével) feltekerjük.

A félretett tejszínből csillag mintákat nyomunk a süteményre, és dekorgyönggyel díszítjük. A Csillagtekercs a tálalásig, legalább 1 órát pihenjen a hűtőszekrényben.
A karácsonyi asztalt is díszítheti a könnyen elkészíthető Csillagtekercs.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!