Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés - mogyorós pite

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-8 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

Krémhez:

400 ml hideg tej
2 evőkanál földimogyoróvaj (kb. 80 g)

Kenéshez:

1 db tojás (M-es)

Díszítéshez:

150 ml hideg tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, majd sütőpapírral együtt egy mély sütőtepsibe (kb. 25x20 cm) helyezzük úgy, hogy körben 3-4 cm-es peremet kapjunk. A peremet kissé visszahajtjuk, majd kevés vízzel hígított tojással megkenjük. A sütemény alját sűrűn megszurkáljuk villával. Erre egy másik sütőpapírt helyezünk és nehezéket (pl. sütőbab) teszünk rá, majd kb. 15-20 percet elősütjük. A nehezéket a sütőpapírral együtt eltávolítjuk, és további 10-12 percet sütjük a süteményt, majd hűlni hagyjuk.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Töltelék:
A tortakrémet, a mogyoróvajat és a 400 ml tejet egy keverőtálba tesszük és a tortakrém csomagolóanyagán leírtak szerint elkészítjük. A krémet a kihűlt piteformába kanalazzuk és egyenletesen eloszlatjuk. A hűtőben kb. 2-3 óráig pihentetjük.

Díszítés:
A pitét közvetlenül tálalás előtt vesszük ki a hűtőből. A habport a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. Az elkészült habbal tetszőlegesen díszítjük a süteményt.

Tipp:

A süteményt hűtőben tároljuk és a hűtőből kivéve azonnal fogyasszuk el.
A Csokoládés - mogyorós pite tetejét tejszínből vagy tojásfehérjéből felvert habbal díszítjük.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!