Diós-ropogós tekercsek
Hozzávalók
Tepsihez:
Töltelékhez:
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A diót vágjuk durvára és a cukorral, a vaníliás cukorral, a Finesse-vel és az olajjal együtt pépesítsük.
Leveles tészta:
A leveles tésztalapot kenjük meg a diós keverékkel. Egy nagylyukú reszelőn reszeljük le a tortabevonót és szórjuk a diós töltelékre. Vágjuk a tésztát hosszában ketté, és a hosszabbik oldalról tekerjük fel mindkét téglalapot. Vágjuk mindkét tekercset egyenként 4 darabra, helyezzük a tepsire, és tegyük a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A diós tekercseket egy süteményrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Diós-ropogós tekercsek
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Töltelékhez:
Tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A diót vágjuk durvára és a cukorral, a vaníliás cukorral, a Finesse-vel és az olajjal együtt pépesítsük.
Leveles tészta:
A leveles tésztalapot kenjük meg a diós keverékkel. Egy nagylyukú reszelőn reszeljük le a tortabevonót és szórjuk a diós töltelékre. Vágjuk a tésztát hosszában ketté, és a hosszabbik oldalról tekerjük fel mindkét téglalapot. Vágjuk mindkét tekercset egyenként 4 darabra, helyezzük a tepsire, és tegyük a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A diós tekercseket egy süteményrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?