Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dubai csokoládé

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 1 tábla

Hozzávalók

1 tábla elkészítéséhez

Szilikon tepsi (24 x 10 cm)

Dubai csokoládéhoz:

100 g Kadayif tészta
20 g vaj
125 g cukrozott pisztáciakrém
1 teáskanál szezámpaszta

Szóráshoz:

kb. 1 evőkanál apróra vágott pisztácia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A tortabevonót a csomagoláson leírtak szerint olvasszuk fel.

Öntsük az egyik tasakot a formába, és terítsük el úgy, hogy az alját és az oldalát is befedjük, az oldalát kb. 1,5 cm-rel megemelve.

Hagyjuk a bevonót a hűtőben megdermedni.

Töltelék:
A tésztát vágjuk apróra, és a vajjal együtt egy serpenyőben süssük aranybarnára. Tegyük a pirított tésztát, a pisztáciakrémet és a szezámpasztát egy tálba, és keverjük össze egy fakanállal, hogy krémes keveréket kapjunk. A tölteléket hagyjuk kihűlni.

Öntsük a tölteléket a formába, és simítsuk el. Ezután tölteléket vonjuk be a másik tortabevonóval úgy, hogy teljesen bevonja a csokoládébevonat. Ha a csokoládébevonat időközben megkeményedett, melegítsük fel újra a leírás szerint.

Szórjuk rá az apróra vágott pisztáciát, és hagyjuk a dubai csokoládét a hűtőben megdermedni.

Fordítsuk ki a dubai csokoládét a formából, és tetszés szerint darabolva fogyasztjuk.
Dubai csokoládé

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!