Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dubai csokoládés palacsinta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 5 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 5 adag elkészítéséhez

Palacsintához:

2 darab tojás (M-es)
30 g cukor
200 ml tej
200 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Sütéshez:

némi étolaj, pl. napraforgóolaj

Töltelékhez:

100 g Kadayif tésztaszálak (angyalhaj)
20 g vaj
100 g cukrozott pisztáciakrém
2 teáskanál szezámpaszta (tahini)

Öntethez:

kb. 1 evőkanál cukrozott pisztáciakrém (kb. 50 g)
némi apróra vágott pisztácia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Olvasszuk fel a tortabevonót a leírás alapján, majd tegyük félre.

Töltelék:
Vágjuk a kadayifot (angyalhaj) apró darabokra, és a vajjal együtt pirítsuk aranybarnára egy serpenyőben. Keverjük össze a pirított kadayifot (angyalhaj) a pisztáciakrémmel és a szezámpasztával egy tálban, hogy krémes keveréket kapjunk. Hagyjuk a tölteléket kissé kihűlni.

Palacsinta:
A tojásokat a cukorral és a bourbon vaníliás cukorral egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. Röviden keverjünk bele 25 g olvasztott tortabevonót és a tejet. Keverjük össze a lisztet a kakaóval és a sütőporral, majd közepes fokozaton röviden keverjük a masszába.

Hevítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Minden palacsintához kb. 1 evőkanálnyi tésztát kanalazzunk a serpenyőbe és közepes lángon süssük meg mindkét oldalát. Összesen kb.15 palacsintát készítsünk.

Rakjunk össze egyszerre 3 palacsintát a dubai csokoládétöltelékkel, hogy tornyot alkosson. Öntsük rá az olvasztott tortabevonót, csorgassuk le pisztáciakrémmel, és tálaljuk apróra vágott pisztáciával megszórva.
Dubai csokoládés palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
78 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!