Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eper-Grapefruit Dzsem

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 7 darab 200 ml-es üveg

Hozzávalók

kb. 7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

800 g eper (előkészítve mérjük le)
450 g grapefruit szelet (előkészítve mérjük le)
500 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret megmossuk, megpucoljuk és 800 g-ot kimérünk, majd az egyik felét pépesítjük, másik felét kis darabokra vágjuk. A grapefruitot meghámozzuk, közben a fehér hártyát is eltávolítjuk, és gyümölcshús darabokat egy tálba tesszük, miközben a kicsöpögő levet felfogjuk. A szeleteket finomra vágjuk és a levével együtt 450 g-ot kimérünk.

Elkészítés:

Az epret és a grapefruitot a dzsemfixszel és a kimért cukorral egy nagy főzőedényben jól összekeverjük. Magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd forrás után 3 percig zubogva forrni hagyjuk (keverés mellett). Ha szükséges a habot eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tipp:

Használhatunk fagyasztott epret is. A gyümölcsöt felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki.
Az Eper-Grapefruit Dzsem édes és fanyar ízével tökéletesen kiegészíti a smeleges ízű péksüteményeket.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!