Eper-Grapefruit Dzsem
Hozzávalók
800 g eper (előkészítve mérjük le)
450 g grapefruit szelet (előkészítve mérjük le)
1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix 2:1
500 g cukor
Elkészítés
Előkészítés:
Az epret megmossuk, megpucoljuk és 800 g-ot kimérünk, majd az egyik felét pépesítjük, másik felét kis darabokra vágjuk. A grapefruitot meghámozzuk, közben a fehér hártyát is eltávolítjuk, és gyümölcshús darabokat egy tálba tesszük, miközben a kicsöpögő levet felfogjuk. A szeleteket finomra vágjuk és a levével együtt 450 g-ot kimérünk.
Elkészítés:
Az epret és a grapefruitot a dzsemfixszel és a kimért cukorral egy nagy főzőedényben jól összekeverjük. Magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd forrás után 3 percig zubogva forrni hagyjuk (keverés mellett). Ha szükséges a habot eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Tipp:
Használhatunk fagyasztott epret is. A gyümölcsöt felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki.
Kedvencnek jelölöm
Eper-Grapefruit Dzsem
Hozzávalók
kb. 7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
800 g eper (előkészítve mérjük le)
450 g grapefruit szelet (előkészítve mérjük le)
1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix 2:1
500 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az epret megmossuk, megpucoljuk és 800 g-ot kimérünk, majd az egyik felét pépesítjük, másik felét kis darabokra vágjuk. A grapefruitot meghámozzuk, közben a fehér hártyát is eltávolítjuk, és gyümölcshús darabokat egy tálba tesszük, miközben a kicsöpögő levet felfogjuk. A szeleteket finomra vágjuk és a levével együtt 450 g-ot kimérünk.
Elkészítés:
Az epret és a grapefruitot a dzsemfixszel és a kimért cukorral egy nagy főzőedényben jól összekeverjük. Magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd forrás után 3 percig zubogva forrni hagyjuk (keverés mellett). Ha szükséges a habot eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Tipp:
Használhatunk fagyasztott epret is. A gyümölcsöt felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?