Eper–multivitamin lekvár
Hozzávalók
700 g földieper (előkészítve mérjük le)
250 ml multivitaminos gyümölcslé (100 %-os)
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 2:1
400 g cukor
Elkészítés
Előkészítés:
Az epret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk, és 700 g-ot kimérünk. A gyümölcsléből 250 ml-t kimérünk.
Elkészítés:
Az epret és a gyümölcslevet egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, a dzsemfixet és a kimért cukrot. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Tipp:
Fagyasztott eperrel is elkészíthetjük. Felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki a szükséges mennyiséget.
Kedvencnek jelölöm
Eper–multivitamin lekvár
Hozzávalók
kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
700 g földieper (előkészítve mérjük le)
250 ml multivitaminos gyümölcslé (100 %-os)
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 2:1
400 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az epret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk, és 700 g-ot kimérünk. A gyümölcsléből 250 ml-t kimérünk.
Elkészítés:
Az epret és a gyümölcslevet egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, a dzsemfixet és a kimért cukrot. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Tipp:
Fagyasztott eperrel is elkészíthetjük. Felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki a szükséges mennyiséget.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?