Csökkentett kalória
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Erdei gyümölcsös joghurtdesszert

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 8 adag
Kalória Kalória: 1 adagban: 76 kcal

Hozzávalók

8 adag elkészítéséhez

Őzgerinc formához (kb. 30x10 cm):

folpack

Joghurtdesszerthez:

400 g görög joghurt
50 g eritrit
75 ml 1,5 %-os tej
150 g erdeigyümölcs-keverék

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, ha szükséges, leszemezzük. A formát kibéleljük folpackkal.

Elkészítés:

A görög joghurtot kikeverjük az eritrittel, a citromhéjjal és a vaníliával. A lapzselatinokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Egy kis lábasba öntjük a tejet, beletesszük az előkészített zselatinlapokat, és lassú tűzön, kevergetve felmelegítjük. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd simára keverjük egy evőkanál joghurttal. Apránként a többi joghurthoz adjuk, és összekeverjük, végül beleforgatjuk a gyümölcsöket is.

A masszát az előkészített formába öntjük, és legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt kiborítjuk a formából, és szeletekre vágjuk.

Tipp:

Ha szilikonos formában készítjük el a desszertet, nem szükséges folpackkal kibélelni.
Az Erdei gyümölcsös joghurtdesszert gluténmentes finomság, mely hozzáadott cukor nélkül készíthető.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!