Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas áfonyakence

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 1 darab 250 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

1 darab 250 ml-es üveg elkészítéséhez

200 g áfonya (előkészítve mérjük le)
késhegynyi őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az áfonyát megmossuk, megtisztítjuk, és 200 grammot kimérünk.

Elkészítés:

Az áfonyát egy magas falú keverőedénybe tesszük, majd botmixerrel rövid ideig pépesítjük. Hozzáadjuk az alapport és a fahéjat, majd további kb. 1 percig pürésítjük.

A gyümölcskencét egy tiszta, jól zárható üvegbe (kb. 250 ml) öntjük, és felhasználásig hűtőszekrényben tálaljuk. A gyümölcskence maximum 2-3 napig áll el a

Tippek:

A gyümölcskencéhez csak ép és teljesen egészséges gyümölcsöt használjunk.
A fahéjas gyümölcskencét fogyaszthatjuk reggelire péksüteményekhez, keverhetjük joghurtba, vagy kínálhatjuk édes ételekhez, például palacsintához, gofrihoz vagy császármorzsához.
Fahéjas áfonyakence

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!